Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

Mindent visz Az éhezők viadala



Suzanne Collins minden idők legkelendőbb Kindle-szerzője - az Amazon friss adatai alapján. Collins már 2011 júniusában rekordot döntött: ő lett az első gyerekkönyvszerző, aki átlépte az egymillió eladott Kindle-könyvszámot. Az utóbbi tíz hétben Az éhezők viadala trilógia elfoglalta az első három helyet az USA Today bestsellerlistáján, jelenleg a The New York Times gyerekkönyves listáját is vezeti (amin egyébként már a 81. hete töretlenül jelen van).

Tovább
0

Talán mégis lesz film A Setét Toronyból



Zajlanak az események Stephen King posztapokaliptikus, western hangulatú magnum opusa, A Setét Torony körül. Nyolc év után, az előző hónapban jelent meg a nyolcadik része a könyvfolyamnak (The Wind Through the Keyhole), és a Deadline információi szerint végre elkészülhet az első Setét Torony-film is.

Tovább
0

Cormac McCarthy forgatókönyvet ír + jön a Határvidék-trilógia második része magyarul



Cormac McCarthy könyveiből több filmfeldolgázás is készült, de az amerikai író pályája során most először ír eredeti forgatókönyvet. A sztoriról egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy ügyvédről szól, aki belekeveredik egy drogbizniszbe az Egyesült Államok délnyugati részén.

Tovább
1

A csodadrog könyvben jobban üt



Hollywood megint nem bírt magával és hepiendet gyártott. Ehhez képest Alan Glynn regénye pont abban jó, amit a film elront. A Csúcshatás című amerikai filmet múlt héten mutatták be a magyar mozik, ezzel egy időben került a polcokra a film alapjául szolgáló 2001-es könyv is. A magyar kiadás fülszövege azt sugallja, a könyv betekintést nyújt az ördögi designer drogok világába. Pedig a történet inkább egy már-már filozófiai gondolati játék: vajon mit tennénk, ha mindent megtehetnénk? Világbéke? Muhaha.

Tovább
0

Tavasszal érkezik a Norvég erdő a magyar mozikba



Örömteli hír Murakami Haruki népes magyar rajongótábora számára: végre kiderült, hogy Magyarországon is bemutatják a japán író Norvég erdő című regénye alapján készült filmet. Ezen fellelkesülve összegyűjtöttük, milyen más regényadaptációk várhatók a következő hónapokban a magyar mozikban.

Tovább
0

Dagadt macska randalírozik Moszkvában: a legjobb irodalmi rajzfilmek



Egy ukrán stúdió most adta ki a 2012-re tervezett Mester és Margarita-rajzfilmjének elképesztően vicces előzetesét. Erről eszünkbe jutott, hogy milyen ritkán nyúlnak az animációs rendezők fajsúlyos szépirodalomhoz, pedig a rajzfilm már régóta nem csak gyerekműfaj. Sok a fantasy, pedig annak különösen örülnénk, ha az Ulyssest végre rajzfilm formájában tenné emészthetővé számunkra valaki. Addig pedig jöjjön hét kedvenc irodalmi alapozású rajzfilmünk.

Tovább
0

Decemberben jön a következő Márquez-film



Egy hónap múlva, december 16-án mutatják be a magyar mozik Gabriel García Márquez A szerelemről és más démonokról című regényéből készült filmet. A vékonyka kötet egy veszettség-gyanús gyönyörű vöröshajú kislány és az ördögűzéssel megbízott jezsuita pap szerelmét meséli el. A történetet az elsőfilmes Costa Rica-i Hilda Hidalgo vitte vászonra, filmjét az idei Los Angeles-i Filmfesztiválon mutatták be. Eléggé vegyes kritikákat kapott, de abban mindenki egyetértett, hogy a látványvilág elképesztő: minden kockája valóságos festmény, és majdnem tökéletesen visszaadja képileg Márquez mágiáját.

Tovább
0

Jövő héten láthatjuk az itthon forgatott Terry Pratchett-adaptációt



Terry Pratchett szatirikus fantasy-világa éppúgy bővelkedik látványos elemekben és mesés fordulatokban, mint a kolléga, J. K. Rowling univerzuma. A filmesek valamiért mégsem csaptak le a lovaggá is ütött író műveire, eddig csak tévés minisorozatok készültek belőlük. A legfrissebbet, a tavaly Magyarországon forgatott Going Postal címűt jövő hétvégén tűzi műsorra az HBO. A filmben az író is feltűnik.

Tovább
0

Kié a legtökéletesebb bajusz?



Agatha Christie születésnapján Poirot megszemélyesítőinek nyomába eredtünk. Kié a legpöndörebb bajusz? A legszebb tojásfej? Melyik volt a legelbaltázottabb regényadaptáció? És mi közük van a japánoknak a tojásfejű belgához? Mindenre fény derül.

Tovább
0

Melyik a legjobb Jane Austen-film?



Colin Firth megjelent vizes ingben és csizmában, és egy világ elalélt. Korábban is léteztek Jane Austen-adaptációk, de 1995-ben egy új korszak kezdődött. Rákaptunk Jane Austenra. A láz ma is tart, az utóbbi évtizedben minden évre jutott egy film, a sorozatok új generációját most gyártja a BBC. Az angolok kedvenc írónője életében összesen hat regényt írt, melyekből a mozgókép feltalálása óta legalább negyven film készült. A titok egyszerű: Jane Austen-regényt olvasni vagy -filmet nézni olyan, mint vakációzni pár órára. Következik a tíz legjobb Jane Austen-adaptáció.

Tovább
0

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS