Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

Itt vannak az újabb Harry Potter-borítók!



Korábban írtunk már arról, hogy új borítókat kap a 15 éves Harry Potter-sorozat. J. K. Rowling varázslótörténeteinek amerikai kiadója, a Scholastic már öt új Harry Potter-borítót bemutatott a hétből, a legfrissebb kettőt most hozták nyilvánosságra. Az új dizájn a szeptemberben boltokba kerülő puhafedeles amerikai díszkiadáshoz készült. Kazu Kibuishi illusztrátor munkái egy-egy emlékezetes pillanatot emelnek ki az adott részből. Fent az első kötet, a Harry Potter és a bölcsek köve új külsője látható. Íme az újabb borítók!

Tovább
0

A 10 legjobb borító, amit a könyvfesztiválon láttunk



A magyar könyvkiadásban a mai napig másodlagos - de inkább harmadlagos - jelentőségű a könyv fizikai megjelenése. A könyv mint tárgy a legkevesebb esetben kerül a szöveggel egyenrangú szerepbe, csupán a szöveg hordozófelületeként lehet érdekes, és bár az utóbbi években történtek jelentős előremozdulások, illetve a magyar könyves mesterség komoly hagyományokra tekinthet vissza, meg sem közelítjük például az angolszász világ bátorságát, szellemességét, koncepciózus szemléletmódját. De szerencsére vannak kivételek. Nézzük, melyek voltak a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legvalamilyenebb borítói.

Tovább
0

Így néznének ki Tarantino forgatókönyvei, ha regények lennének



Ha Quentin Tarantino forgatókönyvei megjelennének, talán ilyen borítót kapnának. Egy Londonban élő tervező grafikus, Sharm Murugiah készített a Kutyaszorítóban, a Tiszta románc, a Ponyvaregény, a Jackie Brown, a Kill Bill 1-2, a Halálbiztos, a Becstelen brigantyk és a Django elszabadul forgatókönyveihez borítót, a Penguin kiadó sajátos stílusában.

Tovább
0

A könyv kiállítási tárgy lett a 21. században



Airan Kang dél-koreai művész digitális fényekkel megvilágított szobrai, LED-festményei témája a könyv. 2010-es Light Reading című kiállításához körbeutazta a világot, híres könyvtárakat és könyvesboltokat keresett fel, készített róluk fényképeket azért, hogy újragondolja a könyvek eredeti környezetet és digitalizált formát adjon neki. A mostani kiállítás, a Luminous Words több mint száz digitális és LED-fényekkel megvilágított tárgyat vonultat fel. A fotorealisztikus festmények és az átlátszó műgyantából készült szobrok célja, hogy a könyvet a tudás forrásaként mutassák be a digitális korszakban.

Tovább
0

Új borítót kap a 15 éves Harry Potter



J. K. Rowling varázslótörténeteinek amerikai kiadója, a Scholastic szerdán bemutatta az első új Harry Potter-borítót a hétből. Az új dizájn a szeptemberben boltokba kerülő puhafedeles amerikai díszkiadáshoz készült. Kazu Kibuishi illusztrátor munkái egy-egy emlékezetes pillanatot emelnek ki az adott részből, az első, bemutatott borítón például az látható, ahogyan Harry először sétál végig a varázslóvilág boltsorán, az Abszol úton Hagrid társaságában.

Tovább
0

Ilyenek rémálmaid könyvtárai



A francia festő, Marc Giai-Miniet (1946) kényelmetlen, baljós érzést keltő, árnyakkal teli diorámáit pályája egy későbbi szakaszán kezdte el készíteni. A rémálmok babaházait idéző aprólékosan kidolgozott, miniatűr építményekben van valami ismerős, mégis szürreálisnak, idegennek hatnak. Visszatérő témái a korhadó, elhagyatott könyvtárak, laboratóriumok, tengeralattjárók, belekre emlékeztető csőrendszerek - ábrázoljon azonban bármit is, a könyvek nem hiányozhatnak a magányos, rémisztő terekből. Egyes építmények másfél méter szélesek vagy magasak. Marc Giai-Miniet szándéka, hogy a sötét és a fény, a jó és a rossz kapcsolatát jelenítse meg.

Tovább
0

Mágia tartja össze a szobrokat



Su Blackwell (fotó: Nienke Klunder)

"Az emberek általában elcsendesednek a munkáim előtt, mintha templomban lennének" - mondja Su Blackwell (1975), a tündérmesék ihlette könyvszobrairól ismert sheffieldi származású, Nyugat-Londonban élő képzőművész.

Tovább
0

Újraértelmezett ponyva: Thomas Allen fotográfiái



Thomas Allen az amerikai ponyvairodalom hagyományait drámaian újraértelmezi a fotográfia eszközeivel. Több mint egy évtizede kísérletezte ki ma is használt technikáját: a negyvenes-ötvenes évek ponyvaregényeiből szikével vágja ki a borítók alakjait, majd azokat kihajtogatva és különböző helyzetekben beállítva közelről készít róluk fotókat, mindig semleges háttér előtt, eljátszva a mélységélesség kínálta lehetőségekkel.

Tovább
0

Karácsonyi történet 3D-ben



Yusuke Oono japán tervező 3D-s könyveivel foglalkoztunk már a blogon, most karácsonyi motívumok készültek a lézervágó technika segítségével. A Merry Christmas című könyvet 360 fokban kinyitva és oldalról oldalra lapozva is lehet "olvasni". Yusuke Oono célja, hogy megmutassa, a kész termék nemcsak egy forma, hanem olyan tárgy is, ami a megszokottól eltérő módon képes elmesélni egy történetet.

Tovább
0

Grimm-klasszikus elevenedik meg a díjnyertes diorámán



Először adták át októberben Tokióban a You Fab-díjat, amellyel a világ bármely tájáról lézervágó technikával készült dizájnötleteket ismerték el. A versenyben Yusuke Oono japán tervező a free-form kategória győztese lett 3D-s, tenyérnyi méretű könyvével, amely 360 fokban, legyezőszerűen kinyitható, a diorámán Hófehérke és a hét törpe meséje elevenedik meg. A You Fab a tokiói FabCafé által szponzorált díj, a néhány hónapja nyílt kávézóban egy lézervágógép található, amivel a betérő tervezők dolgozhatnak. A győztes ötleteket a FabCafé legyártja és a honlapján árusítani fogja.

Tovább
0

Ilyen egy igazi könyvmoly könyvjelzője



Zach Weinersmith karikaturista és Katie Sekelsky tervező könyvjelzőjének ötletét egy vicces pólófelirat adta: I'm so bookish, my bookmarks are smaller books (kb. olyan könyvmoly vagyok, hogy a könyvjelzőim is kisebb könyvek).

Tovább
1

A szürke egy árnyalata



A Persephone Books az Ötven árnyalat-trilógia sikerét meglovagolva, az első kötet, a Fifty Shades of Grey (A szürke ötven árnyalata) címének mintájára a One Shade of Grey kampánnyal hirdeti a könyveit. A Persephone brit kiadó, irodalmi és non-fiction, olvasmányos könyveket ad ki főleg az "elhanyagolt" női szerzőktől.

Tovább
0

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS