Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

132 éve született Virginia Woolf



a képek forrásai:

Portrait of Virginia Woolf - Wikipedia

Dreadnought Hoax - Venturegalleries

Virginia Woolf és Clive Bell a tengerparton - Kötve-fűzve

szöveges források:

59 things you didn't know about Virginia Woolf - Flavorwire 2012. január 25.

Bécsy Ágnes: Virginia Woolf világa, Európa Könyvkiadó, 1980

Virginia Woolf: Egy jó házból való angol úrilány, Csokonai Kiadó, 1999

John Lehmann: Virginia Woolf and her world, Thames and Hudson, London, 1975

Tovább
0

Mit csinálnak az írók írás helyett?



Zachary Petit vicces infografikáján egy csomó olyan dolgot megmutat, amit írás és szerkesztés közben, illetve ezek helyett csinálnak az írók. Facebookon eltöltött felesleges órák, a helyes szék kiválaszását megelőző trauma, és további önkéntes elterelések a folytatásban!

Tovább
0

Megtört az e-könyvek lendülete, a könyvek megvannak



A fenti infografikát tanulmányozva a papíralapú könyvek létéért aggódók ideiglenesen megnyugodhatnak, ugyanis a Bookpatrol kutatásai alapján a digitális könyvek nem képesek kifúrni a nyomtatott kiadásokat. Legalábbis jelen állás szerint nem, és főként Amerikában nem.

Tovább
0

Miért kell olvasnunk a kisgyerekeknek?



A Bookpatrolon megjelent infografika a gyerekeknek való felolvasás fontosságát mutatja be apró tényekkel, számokkal és rajzokkal.

Tovább
0

Shakespeare nevét legalább nyolcvanféle módon rontják el



A NoSweatShakespeare.com oldal ízelítőt ad Shakespeare szonettjeiből, drámáiból, különböző témákban válogatott ki ezekből idézeteket, gyűjtött össze szakcikkeket és tudományos, bulváros híreket. Plusz összerakta a Shakespeare számokban infografikát. Hány szóból is állnak a leghosszabb és a legrövidebb drámák, ki a legszószátyárabb karakter az 1380-ból?

Tovább
0

A városokban többet olvasnak, mint vidéken



Az életmód alakíthatja-e az olvasási szokásokat a városokban, külvárosokban és vidéken? A három lakóhelytípus markánsan nem, de valamennyire különbözik, ha az olvasás szempontjából hasonlítják össze őket, az eltérések főként az ott élők korából, az iskolázottságból és a háztartások bevételéből fakadnak. A Pew Research Center's Internet & American Life Project több reprezentatív felmérés eredményét vetette össze, hogy bemutassa, mi jellemző az amerikaiak olvasási szokásaira attól függően, hol élnek. Az elemzés hat szempontot emelt ki: kik olvasnak, milyen célból, használnak-e könyvtárat, és hogyan, kiktől hallanak a könyvekről, olvasnak-e újságot, folyóiratot, illetve a nyomtatott vagy az e-könyvet részesítik-e előnyben.

Tovább
0

9 milliárd dollárnyi könyvet adott el idén az Amazon



2012-ben várhatóan 23 százalékos növekedést könyvelhet el az Amazon.com, az évben 62 milliárd dollár értékben vásároltak rajta keresztül, vagyis öt másodpercenként 9,823 dollár folyt be. Havonta 80 millió látogatója hatvan Disneylandet töltene meg. A befizetett szállítási díjakból (696 millió dollár) másfélmilliárd karácsonyi képeslapot lehetne szétküldeni. Az Amazon 183 millió terméket kínál, a bevétel legnagyobb részét az elektronikai cikkek teszik ki (25,8 milliárd dollár), ezt követik a könyvek (9 milliárd dollár). 5,6 milliárd dollárnyi élelmiszert, szépségápolási cikket vásároltak az Amazonon keresztül, ez 2,8 millió palack 1966-os Dom Perginonnak felelne meg. Az e-kereskedelemmel foglalkozó szakértői csoport, az 500friends infografikában elemzi az 51 ezer alkalmazottat foglalkoztató óriás idei forgalmát.

Tovább
0

Zeusz viszonyai



A Guardianon találtunk erre a remek infografikára, amelynek segítségével Zeusz viszonyaiban és az ezekből származó gyermekek sorsában merülhetünk el.

Tovább
0

Gyors ütemben fejlődik az e-könyvek piaca



Az Aptara összeállított egy infografikát az e-könyvek gyorsan növekvő piacáról. A kiadók 36 százaléka esetében a teljes bevétel tíz százalékát teszik ki az e-könyvek - vagyis kétszer annyit, mint egy éve. Öt kiadóból négy jelentet meg e-könyveket, ez óriási, harminc százalékos növekedést jelent az elmúlt három év alatt. Az e-könyves piac negyedik éves felmérésének adatai alapján az Amazon.com a legnépszerűbb értékesítési csatorna, az e-könyv kiadók 68 százaléka használja, a második helyet az Apple's iBookstore uralja 58 százalékkal. A kiadók 44 százaléka számára az Amazonon való értékesítés számít a legjövedelmezőbbnek, második helyen messze lemaradva a kiadók saját honlapjai állnak.

Tovább
0

Így olvasnak a nők és a férfiak



A HipType az e-könyvolvasóktól gyűjt adatokat és készít elemzéseket, ezúttal a férfiak és a nők olvasási szokásairól. Kiderült, a nők ötven százalékkal nagyobb eséllyel fejeznek be egy könyvet. A férfiakat inkább a történelmi, a nőket a romantikus témák vonzzák, a közös érdeklődési pontot az önsegítő könyvek jelentik. Negyven éves kor alatt gyorsabban, de kevesebbet olvasunk. Az e-könyvek olvasói 82 százaléka él városban.

Tovább
0

Az e-könyv miatt többet olvasnak az amerikaiak



Az alábbi infografika azt mutatja meg, hogy az e-könyvek és a táblagépek hatására az amerikaiak többet olvasnak: az e-könyvek tulajdonosai általában évente kilenc könyvvel teljesítenek jobban, mint a hagyományos könyvek olvasói.

Teaching to Read Again
Created by: www.OnlineTeachingDegree.com

Tovább
0

Mit olvass a vakáció alatt?



Pénteken, június 15-én lesz az utolsó tanítási nap az általános és középiskolákban. A Teach.com összeállított egy részletes, 101 könyvet tartalmazó folyamatábrát, hogy segítsenek kiválasztani a középiskolásoknak (és a felnőtteknek), milyen könyveket olvassanak a nyári szünet alatt.

Tovább
0

Mao Ce-tung lenyomja A Gyűrűk Urát: a világ tíz legnagyobb bestsellere



Jared Fanning dizájner egy egyszerű infografikán hasoníltja össze a világ tíz legtöbbet értékesített könyvét. Az adatokat James Chapman író kutatásából merítette, aki az elmúlt ötven év legolvasottabb könyveit vizsgálta. Nagyobb képért katt a képre!

Tovább
0

42 millió amerikai nem tud olvasni



Ahogyan az oktatás egyre szélesebb körben válik elérhetővé a világon, úgy csökken az analfabéták száma is - azonban az olvasási nehézségek, hiányosságok továbbra is széles réteget érintenek, nem csak a fejlődő országokban, hanem a legfejlettebbekben is, például az Egyesült Államokban. Az alábbi infografika az analfabetizmus arányait hasonlítja össze a világon, elsősorban az USA-ra fókuszálva.

Tovább
1

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS