Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

Ez még a Harry Potternél is jobb lesz



Kevés "elsőkönyves" könyvajánlójának megírását nehezíti, hogy az embernek meg kelljen harcolnia a párjával a recenziós példányért. És kevés bő ötszáz oldalas regény bizonyul utólag háromestés olvasmánynak. A sodró erejű Kakukkszót azonban - nyúljanak bármennyire is hosszúra az éjszakák - nehéz kétszáz oldal alatt letenni.

Tovább
0

Kártérítést kapott Rowling, örülnek a katonák



Kártérítést fizetett a J. K. Rowling írói álnevét kiszivárogtató ügyvédi iroda. A cég ellen eljárást indító regényíró egy katonai jótékonysági szervezetnek adományozta az összeget, írja a BBC.

Rowling, aki legutóbbi, The Cuckoo's Calling (Szól a kakukk) című regényét Robert Galbraith álnéven publikálta, beperelte az őt képviselő londoni Russells ügyvédi iroda egyik ügyvédjét, Chris Gossage-t - akitől a bizalmas információ kiszivárgott - és Judith Callegarit, Gossage barátnőjét, aki az információt megosztotta egy brit lappal.

Tovább
1

Anonim twitterező buktatta le Rowlingot



Robert Galbraith krimije áprilisban jelent meg, alig-alig fogyott, de jó kritikákat kapott. Vasárnap azonban kiderült, hogy a könyv írója a Harry Potterek szerzője, J. K. Rowling.

Tovább
0

Itt vannak az újabb Harry Potter-borítók!



Korábban írtunk már arról, hogy új borítókat kap a 15 éves Harry Potter-sorozat. J. K. Rowling varázslótörténeteinek amerikai kiadója, a Scholastic már öt új Harry Potter-borítót bemutatott a hétből, a legfrissebb kettőt most hozták nyilvánosságra. Az új dizájn a szeptemberben boltokba kerülő puhafedeles amerikai díszkiadáshoz készült. Kazu Kibuishi illusztrátor munkái egy-egy emlékezetes pillanatot emelnek ki az adott részből. Fent az első kötet, a Harry Potter és a bölcsek köve új külsője látható. Íme az újabb borítók!

Tovább
0

Új borítót kap a 15 éves Harry Potter



J. K. Rowling varázslótörténeteinek amerikai kiadója, a Scholastic szerdán bemutatta az első új Harry Potter-borítót a hétből. Az új dizájn a szeptemberben boltokba kerülő puhafedeles amerikai díszkiadáshoz készült. Kazu Kibuishi illusztrátor munkái egy-egy emlékezetes pillanatot emelnek ki az adott részből, az első, bemutatott borítón például az látható, ahogyan Harry először sétál végig a varázslóvilág boltsorán, az Abszol úton Hagrid társaságában.

Tovább
0

Belterjes kisváros a lepukkant lakótelep ellen. Megjelent J. K. Rowling új regénye



Ma került boltokba a Harry Potter-széria világhírű írója, J. K. Rowing legújabb, ezúttal felnőtteknek szóló regénye, az Átmeneti üresedés (Gabo Kiadó) magyar kiadása. A regény az Egyesült Királyságban az előjegyzések és az első napi eladások alapján minden idők második legjobb nyitányát érte el (az első helyen Dan Brown Az elveszett jelkép című regénye áll). Angol nyelvterületen a megjelenést követő közel egy hónap alatt több mint egymillió példány fogyott a kötetből. A nagy sikerre való tekintettel a BBC sorozatot készít belőle, amelyet 2014-ben vetítenek majd.

Tovább
0

Vegyes kritikákat kapott J.K. Rowling felnőtteknek szóló regénye



J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzőjének első felnőtteknek szóló regénye, a The Casual Vacancy csütörtök óta kapható több országban. A Guardian szerint nem is rossz.

Tovább
0

A legjobban kereső írók 2011-ben



Továbbra is férfiak vezetik a Forbes legjobban kereső írókról készült 2011-es listáját. James Patterson havonta több mint egy könyvet írt, ezzel jelentősen elhúzott a mezőnytől, magasan vezet Stephen King és Janet Evanovich előtt. A dobogósok után már szorosabb a mezőny: Nora Roberts és Danielle Steel például fej-fej mellett végeztek. A listán egy újonc is van: George R.R. Martin Trónok harca-könyveiből 2011-ben 8 millió példányt adtak el, a legújabb részből, a Sárkányok táncából 750 ezer keménykötésű könyv fogyott. Vajon E. L. James Ötven árnyalat-trilógiájának elképesztő sikere hogyan írja át jövőre a helyezéseket?

1. James Patterson: 94 millió dollár

Patterson jövedelme - a lista nagy részével ellentétben - szinte csak a könyvei eladásából származik, kis szeletét képezik a tévés és filmes jogdíjak. 2011-ben 14 új címet publikált.

Tovább
0

Irodalmi show az olimpia megnyitóján



A csoda szigetei címet viselő, péntek esti olimpiai nyitó show része volt a brit irodalom is. Kenneth Branagh színész, aki Gilderoy Lockhart professzort játszotta a Harry Potter-filmekben, elszavalta Shakespeare A vihar című drámájából Caliban "Ne félj, a sziget tele van zajokkal" kezdetű sorait. (Ez a rész inspirálta az ünnepség rendezőjét, Danny Boyle-t.)

Tovább
0

Szeptember 27-én kerül a boltokba Rowling felnőtteknek írt könyve



J. K. Rowling még februárban jelentette be, hogy hamarosan megjelenik első felnőtteknek szóló regénye. Most már címe is van: The Casual Vacancy (kb. 'Átmeneti üresedés'). Szeptember 27-én jelenik meg világszerte keménykötésben, e-könyvben, letölthető és CD-n megvásárolható hangoskönyvként. A történet középpontjában Barry Fairweather váratlan halála áll, ami sokkolja egy Pagford nevű falu lakosait. A regény kiadója, a Little, Brown szerint az angol idillt idéző Pagford kövezett piacterével, régi apátságával valójában egy háborúban álló falut rejt, a történetet Rowling fekete humorral, meglepő fordulatokkal, elgondolkodtatóan ábrázolja.

Tovább
0

Harry Potter már e-könyvben is olvasható



J. K. Rowling hétkötetes munkája e-könyvben és digitális hangoskönyvként is megvásárolható a szerző Pottermore honlapján - írja az MTI.

Tovább
1

Csak jövőre jönnek a Harry Potter e-könyvek



 

Túl népszerűnek bizonyult a Harry Potter-világra épülő interaktív Pottermore.com weboldal, amelynek bétaverziója augusztusban indult el egymillió regisztrált látogatóval. Az oldal bizonyos funkciói akadoztak a napi 550 millió oldalletöltés mellett, így egyelőre nem elérhető a párbajozás, amely a legnészepszerűbb játék volt a site látogatói körében, és elhalasztották az elektronikus könyvek megjelentését is, arra hivatkozva, hogy a weboldal hibák nélküli indulására szeretnének koncentrálni. A Pottermore.com a tervek szerint október végétől lenne elérhető mindenki számára. J. K. Rowling nyáron jelentette be a kiadók nem kis bosszúságára, hogy hétkötetes regényfolyamát  digitális formában saját maga szeretné forgalmazni a Pottermore site-on keresztül. Az e-könyvek október helyett 2012 első felétől lesznek megvásárolhatók a weboldalon.

Korábban: Új Harry Potter-történetek októbertől az interneten

Tovább
0

Új Harry Potter-történetek októbertől az interneten



Októbertől új, ingyenes közösségi oldal indul az interneten Pottermore.com címen, ahol a felhasználók új Harry Potter-történeteket olvashatnak és aktív szereplőként mehetnek végig az ismert regényeken. Ugyanitt magyar nyelven is megvásárolhatók lesznek a Harry Potter-regények.

Tovább
0

Filmre viszik J. K. Rowling életét



Tévéfilmben mutatják be J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írójának életét - adta hírül a Guardian. Az írónőt a Nyomtalanul krimisorozatból ismert Poppy Montgomery alakítja majd, Skócia helyett viszont Kanadában forgatnak.

Tovább
0

A Da Vinci-kód minden idők legsikeresebb könyve



A Nielsen cég könyvkövető rendszere január első napján tette közzé a legjobban fogyó könyvek százas listáját. Eszerint minden idők legsikeresebb könyve Dan Brown A Da Vinci-kód-ja volt 4,5 millió eladott példánnyal, ezt J. K. Rowling első Harry Potter-könyve, a Harry Potter és a bölcsek köve követi 3,8 millió példánnyal - derült ki a Guardian összesítéséből. Vicces, mert az első tíz helyen Dan Brown és J. K. Rowling osztozkodik, csak a kilencedik helyre tudott bekúszni egy másik szerző: Stephenie Meyer, az Alkony-sorozat 2, 1 millió példányszámban eladott első könyvével.

Tovább
0

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS