Suzanne Collins minden idők legkelendőbb Kindle-szerzője – az Amazon friss adatai alapján. Collins már 2011 júniusában rekordot döntött: ő lett az első gyerekkönyvszerző, aki átlépte az egymillió eladott Kindle-könyvszámot. Az utóbbi tíz hétben Az éhezők viadala trilógia elfoglalta az első három helyet az USA Today bestsellerlistáján, jelenleg a The New York Times gyerekkönyves listáját is vezeti (amin egyébként már a 81. hete töretlenül jelen van).

Az antiutópisztikus ifjúsági regények közé sorolható Az éhezők viadala trilógia az Agave Kiadó gondozásában jelent meg magyarul. A sztori szerint Észak-Amerika romjain egy Panem nevű ország fekszik. A hatalom letéteményese, a Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az éhezők viadalán. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával, amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. Az első könyv Katniss a túlélésért folyó küzdelméről szól.

A tizenévesek körében rendkívül népszerű trilógia első, címadó részéből készült filmet egy nappal az amerikai premier előtt, március 22-én mutatják be a magyar mozikban. Az előrejelzések szerint Gary Ross (Pleasantville, Vágta) adaptációjának sikere felülmúlhatja az Alkonyat-filmét is.