Sajnos a meleg paplan alatt és a forró zuhanyban olvasás is problémás, ezért összeszedtünk pár olyan pulóvert, amellyel nem csak az optimális hőmérsékletet, de az irodalmi hangulatot is azonnal megteremthetjük.

Igazi bunda helyett melegebb szívvel ajánljuk az állatmintás pulóvereket. Mindegy is, hogy csak egy olvasó macskáról vagy egy konkrét szereplőről beszélünk.

A nyuszit fogadjuk el a Fehér Nyúlnak az Alíz Csodaországban című könyvből!

Az egész világnak egyszerre üzenhetsz aznap, amikor idézetes pulóver van rajtad. Ennek a módszernek azonban komoly hátránya, hogy ha nem találsz rá egyből az Örökérvényű Igazságra, akkor sok ilyen pulcsit kell otthon tartanod, hogy mindig a megfelelőt tudd előrántani. 

A középső felirat Cicerótól származik: "Ha kerted és könyvtárad van, semmid sem hiányzik."

Olyan sok csodálatos világot ismerhetünk meg könyvekben, hogy az utolsó betűk elolvasása után hetekig, hónapokig szürke sártengernek tűnnek a mindennapok. Miért ne mutasd meg, te melyik regénybe költöznél bele legszívesebben?

Kevés egyértelműbb módja van annak, hogy valaki iránt kimutasd a tiszteleted és szereteted, mintha a testeden hordod a nevét vagy a képét. A tetoválásnál fájdalomentesebb kifejezőeszköz a pulóver.

Szóviccek, utalások, illusztrációk és belső poénok. Utóbbiaknak köszönhetően tudhatod, hogy ha valaki rád kacsint, tutira lesz közös témátok!

 Jobbra: I like big books and I cannot lie; középen: A Büszkeség és balítélet helyszínei

Magyar testre magyar irodalmat! Az itthoni kínálat sajnos szűkös, hirtelenjében nem is találtunk pulcsikat. Pólókat viszont igen, méghozzá a Petőfi Irodalmi Múzeum boltjában. De hidegben tanácsoljuk, hogy ebből húzzatok magatokra egyszerre többet! Általában a kiállításokhoz és eseményekhez kapcsolódóan nyomtatnak pólókat és elég hamar elfogynak, úgyhogy legyetek résen!

Ha van még tippetek itthoni irodalmi pulóver lelőhelyekről, ne tartsátok magatokban!

A képekért köszönet a Petőfi Irodalmi Múzeumnak, a cafepress.ca-nak és az Amazonnak!