J. K. Rowling varázslótörténeteinek amerikai kiadója, a Scholastic szerdán bemutatta az első új Harry Potter-borítót a hétből. Az új dizájn a szeptemberben boltokba kerülő puhafedeles amerikai díszkiadáshoz készült. Kazu Kibuishi illusztrátor munkái egy-egy emlékezetes pillanatot emelnek ki az adott részből, az első, bemutatott borítón például az látható, ahogyan Harry először sétál végig a varázslóvilág boltsorán, az Abszol úton Hagrid társaságában.

Az újratervezett, díszdobozban piacra kerülő kiadással a széria nyitó kötete, a Harry Potter és a bölcsek köve első amerikai megjelenésének 15. évfordulóját ünneplik. Az eredeti borítók is forgalomban maradnak: a keményfedeles és a tömegpiacra szánt puhafedeles változat továbbra is Mary GranPré illusztrációival jelenik meg.

A Harry Potter és a bölcsek köve 1997 júliusában jelent meg Nagy-Britanniában, az amerikai kiadás 1998. szeptemberében. (Magyarországon 1999-ben.) A brit kiadó, a Bloomsbury szintén különböző borítókkal dobta fel a 15 éves Harry Potter-sorozatot: külön dizájn készült a gyerekeknek és a felnőtteknek, a kiadó több illusztrátort kért fel, hogy tervezzék meg az új borítókat.