Októbertől új, ingyenes közösségi oldal indul az interneten Pottermore.com címen, ahol a felhasználók új Harry Potter-történeteket olvashatnak és aktív szereplőként mehetnek végig az ismert regényeken. Ugyanitt magyar nyelven is megvásárolhatók lesznek a Harry Potter-regények. 

Múlt hét óta találgatta mindenki, online játék, tematikus közösségi site vagy új folytatásos regény indul-e a csütörtök 13.00 óráig üresen álló Pottermore.com oldalon. J.K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzőjének bejelentéséből és az ezzel egy időben közzétett sajtóanyagból az derül ki, mindhárom igaz.

Az új site-on Rowling a Harry Potter-univerzum háttértörténeteit fogja továbbmesélni egy közösségi funkciókkal is rendelkező oldalon. Emellett a site célja, hogy a már ismert regényeket élővé és interaktívvá tegye a rajongók számára. Akik csatlakoznak az oldalhoz, először választanak maguknak egy varázslónevet, és ahogy haladnak előre a könyvben, ők is be lesznek osztva a Roxfort egyik házába, és választhatnak maguknak varázspálcát. Pontokat varázsitalok keverésével és bűbájok alkalmazásával lehet gyűjteni. Az oldalon lehet majd kommentelni és saját tartalmakat feltölteni. 

Az interneten olvasható új történetek a mellékszereplők előéletéből villantanak majd fel epizódokat, kiderül például, hogyan lett szerelmes egy mugliba fiatalkorában McGalagony, hogyan találkoztak a Dursley-szülők, illetve hogyan alakultak ki a Griffendél, Mardekár, Hugrabug és Hollóhát házak. Az internetre ősszel kikerülő új szövegből a hírek szerint már 50 oldal megszületett.

A Pottermore.com oldalon először lehet majd a Harry Potter-regényeket elektronikus és hangoskönyv formában is megvásárolni. Az Animus Kiadó vezetője elmondta, a honlapon a magyar fordítás digitális változata is elérhető lesz.

A regisztrálás, illetve a játékban való részvétel is ingyenes lesz, és a megvásárolható könyveken kívül semmi sem fizetős. "Ez nagyon fontos volt nekem" - mondta Rowling. "Valamit vissza akartam adni azoknak a rajongóknak, akik évek óta lelkesen követik Harry Potter kalandjait".

A website októberben indul, azonban egymillióan már hamarabb, július 31-től - Harry Potter születésnapja - résztvehetnek az oldal tesztelésében. Hogy ki juthat az egymillió közé, még nem tudni, az írónő annyit mondott egyelőre a videóban, hogy "kövesd a baglyot". A Pottermore.com bejelentésével egyidőben Rowling leszögezte, regény formában nem folytatódik a sorozat. (Forrás: Guardian)