Korábban írtunk már arról, hogy új borítókat kap a 15 éves Harry Potter-sorozat. J. K. Rowling varázslótörténeteinek amerikai kiadója, a Scholastic már öt új Harry Potter-borítót bemutatott a hétből, a legfrissebb kettőt most hozták nyilvánosságra. Az új dizájn a szeptemberben boltokba kerülő puhafedeles amerikai díszkiadáshoz készült. Kazu Kibuishi illusztrátor munkái egy-egy emlékezetes pillanatot emelnek ki az adott részből. Fent az első kötet, a Harry Potter és a bölcsek köve új külsője látható. Íme az újabb borítók!

2. Harry Potter és a Titkok Kamrája

3. Harry Potter és az azkabani fogoly

4. Harry Potter és a Tűz Serlege

5. Harry Potter és a Főnix Rendje

Az újratervezett, díszdobozban piacra kerülő kiadással a széria nyitó kötete, a Harry Potter és a bölcsek köve első amerikai megjelenésének 15. évfordulóját ünneplik. Az eredeti borítók is forgalomban maradnak: a keményfedeles és a tömegpiacra szánt puhafedeles változat továbbra is Mary GranPré illusztrációival jelenik meg. (Ezekkel a borítókkal jelent meg magyarul is az Animus Kiadó gondozásában.)

Harry Potter és a bölcsek köve 1997 júliusában jelent meg Nagy-Britanniában, az amerikai kiadás 1998. szeptemberében. (Magyarországon 1999-ben.) A brit kiadó, a Bloomsbury szintén különböző borítókkal dobta fel a 15 éves Harry Potter-sorozatot: külön dizájn készült a gyerekeknek és a felnőtteknek, a kiadó több illusztrátort kért fel, hogy tervezzék meg az új borítókat.