Az egész világon egy időpontban, szeptember 9-én jelenik meg a legújabb Poirot-regény, amit azonban nem Agatha Christie, hanem egy rajongója, Sophie Hannah jegyez. Az egyébként pszichológiai thrillereket író Hannah-t Christie unokája, Mathew Prichard kereste meg azzal, hogy írja meg a kis szürke agysejtjeiről híres bega nyomozó legújabb történetét.

A monogramos gyilkosságok alapötlete néhány éve már megfogalmazódott Hannah fejében, azonban sehogy sem tudta beilleszteni saját munkásságába. Így igazán kapóra jött neki Prichard megkeresése, ugyanis Agatha Christie hagyományának folytatása megteremtette Hannah-nak a megfelelő hangulatot, helyszínt, időt és természetesen főhőst az ötlet kidolgozásához. Prichard pedig már a történet szinopszisától el volt ragadtatva, Hannah írói tehetsége és Agatha Christie iránti rajonága meggyőzte őt arról, hogy az írónő a megfelelő személy a folytatás megírására.

Az itthoni kiadást gondozó Európa Könyvkiadó így ír a regényről: "A regény elején Poirot-t egy rémült fiatal nő keresi fel, aki biztos benne, hogy meg akarják ölni, azonban könyörög a nyomozónak, hogy ne kutasson a gyilkosa után. Később Poirot megtudja, hogy egy divatos londoni szálloda három vendégét megölték, és egy-egy mandzsettagombot helyeztek a szájukba. Vajon van összefüggés a gyilkosságok és a fiatal nő között?"

via: Európa Könyvkiadó