A filléres zsebkönyvek hagyományát akarja feléleszteni közösen az Alexandra Kiadó és a Népszabadság: október 13-án két olcsó könyvsorozatot indítanak útjára Rejtő Jenő és Agatha Christie húsz-húsz válogatott művéből. A borítókat a Kistehén figura kitalálója, Igor Lazin grafikus tervezte, a könyveket zsebbe süllyeszthető méretben, papírkötésben fogják kiadni. Az első kötet bevezető ára 290 Ft lesz, a későbbieket 850 Ft-ért lehet megvásárolni.

A ponyva királyai fantázianevet viselő sorozat október 13-án Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című kötetével indul, utána pedig felváltva jelenik meg szerdánként Agatha Christie krimijeivel. Tőle elsőként a Tíz kicsi néger című krimi lesz kapható. A kiadók a legnépszerűbb műveket válogatták a sorozatba, így például Rejtőtől kiadják a Három testőr Afrikában-t, a Piszkos Fred-eket; a krimi királynőjétől pedig a Gyilkosság az Orient expresszen-t, a Halál a Níluson-t és a Gyilkosság meghirdetvé-t (itt a teljes sorozat címekkel). A könyveket az újságárusoknál fogják forgalmazni, illetve elő is lehet fizetni rá kedvezményesen, ez utóbbi esetben nyereményjátékon lehet résztvenni.

A sorozat apropóját Rejtő Jenő születésének 115. és Agatha Christie születésének 120. évfordulója adja. A Rejtő-könyvek borítóit tervező Igor Lazin nem a már reklámokból is jól ismert képregény-figurákat használta, hanem fotómontázsokat készített, amelyeket  Fellini Amarcord című filmje ihletett. A kész művek - Kelen Károly, a Népszabadság szerkesztője szerint - "retrorealista" stílusúak, amelyek a harmincas évek divatját idézik meg. A szerkesztő elmondta, direkt törekedtek arra, hogy a borítók eltérőek legyenek a megszokottól: szembeszálltak például azzal a trenddel, hogy Gorcsev Ivánt csak matrózruhában lehet ábrázolni, pedig nem valószínű, hogy így udvarolt volna kedvesének.