Vajda Éva tanárnő tizenegyedikes, a magyart emelt szinten tanuló diákjaival tagadhatatlanul sikeres projektet hozott létre: 19 századi költők Facebook-profilját készítették el, így ma már semmi akadálya nincs annak, hogy Petőfi Sándort, Kölcsey Ferencet, Vörösmarty Mihályt vagy Arany Jánost ismerősnek jelölhessük.

A diákok a kommentfolyamok és életesemények színesítése végett létrehozták még Szendrey Júlia és Prielle Kornélia profilját is.

A projekt pontos menetéről a Tanárblogon olvashatunk egy bejegyzést. Eszerint a diákok négy-öt fős csoportokra oszlottak, kihúzták a megjelenítendő költő nevét és egy hét alatt készítették el a profilokat. Az oldalak létrehozásánál figyelni kellett arra, hogy leképezzék vele a költő személyiségét, illetve hogy széleskörű irodalmi és közéleti tudás jelenítsenek meg rajta. 

Az oldalak remekül sikerültek, mára minden költőnknek több száz barátja lett. De nem is lehet ellenállni a bejelölésnek, ha ilyen posztokat nézegethetünka közösségi médiában rendkívül otthonosan mozgó költőinktől. Csak úgy röpködnek a kacsintások, szivecskék, FB-hangulatok és taggelések.