My Life in the Bull Ring with Donald Ogden Stewart (Életem az arénában Donald Odgen Stewarttal) címmel Ernest Hemingway egy eddig elveszett szatirikus novellája jelenik meg a Harper's Magazin következő számában és az író összegyűjtött leveleinek második részében.

A sors fintoraként az írás leközléséért elsőként az a Vanity Fair folyamodott, amely a húszas években megtagadta a fiatal Hemingway ezen novellájának publikálását. Azonban a hagyaték kezelői elutasították a kérelmet. Hemingway fia, Patrick elmondta: “Nem vagyok nagy rajongója a Vanity Fairnek. Olyan embereknek való, akik a kielégülést abban találják meg, hogy egy Jaguart vezetnek Mini helyett”.

Hemingway novellája valós eseményen alapul: Donald Ogden Stewart Spanyolországban jártában hirtelen egy bikaviadalon találta magát. Odgen Stewartnak, akinek a levelei között megtalálták, nem különösebben tetszett a szöveg. Ahogy ő mondta, "Amikor Hemingway beküldte ezt a rólam szóló "vicces" írást a Vanity Fairnek, végképp eldöntöttem magamban, hogy az írott humor nem az ő asztala."

via: npr.org