A Google keresőbe írt kulcsszavak maguk a költészet – legalábbis ezt támaszthatja alá egy tavaly novemberben indult blog. Sampsa Nuotio és Raisa Omaheimo oldalán, a Google Poeticsen az angol, finn és olasz nyelven leggyakrabban keresett kifejezések, szókapcsolatok listázásából születő verseket teszik közzé. A néha dalszövegsorokból, közhelyes szókapcsolatokból, idézetekből, szólásokból, közmondásokból stb. épülő költemények viccesek, bizarrak, néha még talán jók is. Egy biztos: olyasmikről születnek, amik a legtöbb embert érdeklik.

Attól függően, a felhasználók honnan neteznek és bejelentkezve használják-e a Google keresőt, más-más sorokból állhat össze a vers. Plusz a Google is gyakran frissíti a javaslatokat, így nem biztos, hogy kétszer kijön ugyanaz a pársoros, érdemes tehát azonnal menteni. Ha valaki úgy érzi, az ő keresőszavára legördülő lista a legköltőibb, be is küldheti a Google Poeticsnek.

Amilyen egyszerűnek látszik, olyan sok próbálkozás kell, mire valami érdekesebbet kapunk. Kicsit időgyilkos, de szórakoztató.