Az Egyesült Államokban szeptember 17-én jelenik meg Samantha Geimer a The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanski című könyve, amelynek borítóján a rendező róla készült portréja látható. A fotó nemsokkal az ominózus este előtt készült.

A lánnyal 13 évesen, egy fotózást követően keveredett szexuális aktusba az akkor 43 éves Roman Polanski. Az eset a fiatal lány életét teljesen kifordította sarkaiból, de Samanthe Geimer megbocsátott a rendezőnek. „Nagyon durva dolgot tett velem, de az életemet nem ő, hanem a média tette tönkre.” Ennek ellenére most, évtizedekkel a tragédia után könyvben vall az átélt dolgokról.

Azzal, hogy Samantha Geimer megjelenteti a már szinte pontosan ismert történetet, magának is helyet követel az eseményekben. A leírások szerint megint Samanthe Gailey akar lenni, a tizenhárom éves, színésznőnek készülő kislány, és nem az a „szegény kicsi Lolita”, akit Roman Polanski, a híres filmrendező megerőszakolt; akit nem elég, hogy akarata ellenére szexre kényszerítettek, de az eset után a média is háttérbe szorította, az elkövető személyét, motivációit és utóéletét a középpontba állítva. 

Egyelőre nem tudunk róla, hogy a könyvet itthon is kiadják-e.