Április 1-jén jelenik meg a hangjátékból regénnyé lett Időfutár harmadik része, a Próbák palotája. A Tilos az Á kiadó különleges könyvbemutatóra készül: felolvasással, jelmezekkel és sakkpróbával szeretnének egy kis 18. századot csempészni a Pozsonyi Pagony kirakatába.

A kötet korabeli jelmezekbe bújtatott szerzői (Gimesi Dóra, Tasnádi István, Jeli Viktória és Vészits Andrea) április 1-jén 17 órától a Pagony stúdióvá alakított kirakatában fognak felolvasni részleteket a regényből, amiket a kihangosításnak köszönhetően az egész Pozsonyi út követhet majd. Az időutazás még hitelesebbé tételéért egy igazi Sakkozó Török és profi sminkesek felelnek.

A felolvasás után már kapható lesz a fent látható borítóval ellátott Időfutár 3., amitől leírása alapján épp annyi izgalmat és fordulatot várhatunk, mint az eddigi kötetektől:

Hanna naplója hiába kerül vissza a barátai kezébe, mert mielőtt megtudnák belőle, pontosan hol is keressék őt térben és időben, a napló megszakad. Budapesten kétségbeesés lesz úrrá a csapaton, és közben még az országos fizikaversenyen is helyt kell állniuk a fiúknak. Hanna viszont egyre inkább belebonyolódik a tizennyolcadik századi bécsi életébe, ahol nemcsak Georg Metzler és Benedict az ő szerelméért folytatott küzdelme köti le, de a titkosrendőrség fejének is tervei vannak vele. De ha valaki hirtelen föltalálná a féreglyuktelefont, vagy Bulcsúék eljuthatnának Genfbe a CERN-be, ahol a világ legnagyobb időgépe található… talán mégis rátalálhatnának egymásra a múltban és a jelenben élők. Talán…

Időpont: Április 1. kedd, 17 órától

Helyszín: Pozsonyi Pagony - 1137 Budapest, Pozsonyi út 26.

Az Időfutár első részéről itt, a másodikról pedig itt írtunk.