Annyira irodalmi lesz a hétvége Budapesten, hogy szinte nem is tudjuk, hová rohanjunk. Megpróbáltuk megkönnyíteni az olvasók dolgát, és összeszedtünk párat.

85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok

2014. június 12-16.

A nyár legnagyobb könyves eseménye a Vörösmarty téren és környékén megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhét, ahol a tavaszi Könyvfesztivál hangulatát végre szabadtéren eleveníthetjük fel. A csütörtök délután kezdődő fesztiválon dedikálások végeérhetetlen sora, irodalmi programok színes kínálata, felolvasások és a szombati Könyvek éjszakáján Kaláka koncert, Budapest bámészkó címet viselő könyvbemutató-koncert és Utcabál vár mindenkit.

Részletes program itt.

További információk itt.

Margó Irodalmi Fesztivál

2014. június 11-15.

Negyedik alkalommal rendezik meg a tegnap kezdődött városi irodalmi fesztivált, ami az elmúlt négy év alatt az egyik legmenőbb irodalmi eseménnyé nőtte ki magát. A kortárs irodalmi élet sok-sok alakja tűnik fel a különböző programokon. Grecsó Krisztián, Háy jános, Závada Pál, Kun Árpád, Erdős Virág, Szép Ernő, Térey János, slammerek, költők, zenészek és még nagyon sokan mások ott lesznek a fesztiválon, amit koncertek, irodalmi estek és bulik kísérnek. Kiemelt programjuk a szombat esti, többhelyszínes Az irodalom éjszakája.

Programfüzet itt.

A Margó Facebookja itt.

Írók a medencében - A Tilos az Á kiadó újdonságainak bemutatója

2014. június 13. 18 óra

Nyárindító tanévzáró bulit rendez a Tilos az Á a Pagony kertben, amit a Gellért fürdő régi részéből alakítottak ki. Hajós András moderálása és gitározása mellett bemutatkozik a Tilos az Á több szerzője és kötete is. A medence partján ott lesz Dávid Ádám (Millennium expressz), Erdős István (Rajkó), Finy Petra (Kettő), Gévai Csilla (Lídia, 16), Jeli Viktória (Időfutár) Nemere István (Lidércfény Nyomozóiroda), Tallér Edina (Most akkor járunk?), és Vészits Andrea (Időfutár).

Bupap Irodalmi séták

június 13-15.

A városi sétákat szervező Bupapnál a június az olvasás hónapja. A hétvégén sétáik a Könyvhéthez és a Margóhoz kapcsolódnak, így Ház a könyvek fölött című, péntek 16 órai sétájuk a Petőfi Irodalmi Múzeumtól, a Margó központjától indul, szombat és vasárnap is kezdődő, fél 11-es, Szegedy-Maszák Marianne Csókolom a kezét című könyvét sétává alakító, Hanna és Aladár című buszostúrájuk pedig a Vörösmarty térről.

Az érdeklődők szombaton délután is sétálhatnak, háromkor kezdődik a Lipóciából a könyvespolcra nevű séta, amelyen újlipótvárosi szerzők, karakterek és sorsok nyomában járhatnak a résztvevők.