A hétvégén az első tavaszi napsugarakat használták ki a New York-i Outdoor Co-ed Topless Pulp Fiction Appreciation Society tagjai, amikor a város több helyszínén eldobták a pólóikat és a melltartóikat, hogy az olvasás szexiségét hangsúlyozzák. 

Az egyesület célja kettős: egyrészt szeretnék felhívni a figyelmet arra az 1992-es szabályra, miszerint New Yorkban férfiaknak és nőknek egyaránt jogában áll meztelen felsőtesttel mászkálni. Másrészt pedig az olvasás felszabadító élményét kívánják népszerűsíteni. Ennek érdekében, ahogy az a blogjukon is látható már több a mostanihoz hasonló eseményt szerveztek: hol húsvét alkalmából jöttek össze csokitojást enni, hol pedig egyszerűen csak a meleg napsugaraknak örültek. Olvasmányaik között, ahogy a nevük is utal rá, főként ponyvák szerepelnek, így például Allan Stratton Borderline című tiniregénye, Stephen King vagy Gabriel Hunt könyvei.

Többen a feminizmus és a szabadidős tevékenységek legelőnyösebb keresztezésének tartják a topless olvasóklub létrejöttét, valóban mindkét oldal sokat áldoz fel a szexiség oltárán ebben az egyesülésben. Néhány interjú alapján úgy tűnik, hogy a médiában megjelenő szexi nőképnek egyébként teljesen megfelelő lányok maguk sem teljesen tudják eldönteni, hogy ők most éppen felszabadultan forradalmiak vagy egetrengetően szexik akarnak lenni, illetve az is kérdéses, hogy a cikket olvasók közül hányan koncentrálnak a lányok által olvasott regényekre.