Másfél héttel a A tűz és jég dalából készített HBO sorozat negyedik évadának premierje előtt a Trónok harca szerzője, George R. R. Martin új, eddig ismeretlen fejezetet jelentetett meg honlapján. A Mercy (Könyörület) ide kattintva olvasható angolul. Belenéztünk.

Sóhajtva ébredt, azt sem tudta ki ő, és hol van.

Erős vérszagot érzett... vagy ez még a rémálma hatása, tűnődött. Megint farkasokkal álmodott. Egy sötét fenyőerdőn futott keresztül, a nyomában egy falka loholt a zsákmány illatát követve.

A lány félhomályos, szürke, komor szobában volt. Felült az ágyban és végigsimította a fejbőrét. Apró sörték feszültek a tenyerének. Meg kell borotválkoznom, mielőtt Izombaro meglát, gondolta. Mercy, a nevem Mercy és ma este meggyaláznak és megölnek. Az igazi neve Mercedene volt, de mindenki Mercy-nek szólította. Kivéve álmaiban.

Így kezdődik a fejezet, a további részében pedig Mercy napját követhetjük végig a fenti felébredéstől egészen Izombaróval való találkozásáig.

Ez már a második fejezet, amit megismerhetünk a hatodik kötetből, a The Winds Of Winterből, az előző itt található meg. A könyv megjelenéséről a kiadó sem tud biztosat mondani, annyit ígérnek csak, hogy amint George R. R. Martin elküldi nekik a szöveget, ők igyekeznek minél hamarabb nyomdába küldeni.

Martin egyébként köztudottan nagyon lassan ír, az HBO sorozat készítői aggódnak is, hogy a sorozat beéri a könyveket, és elveszti a folyamatosságát. Nemrég David Bernioff és Dan Weiss leült Martinnal, és átbeszélték az egyes karakterek sorsát, így legalább valamennyi fogalmuk van arról, hogy merre kanyarodik a történet. 

A harmadik kötetre egyébként hat, a negyedikre pedig öt évet kellett várnia a rajongóknak. Az utolsó meglévő kötet, az ötödik Sárkányok harca angolul 2011-ben jelent meg, és 2012-ben kiadták Magyarországon is.

via: HuffingtonPost