George R.R. Martin egészsége akkor került igazán a figyelem középpontjába, amikor az HBO elkezdte megfilmesíteni A tűz és jég dalának már elkészült részeit. Ekkor szembesültek ugyanis a rajongók azzal, hogy a csatorna valaha volt legnézettebb sorozata egyszer utolérheti a megjelent részeket és alapanyag híján meg kell torpannia. Ráadásul a kifejezetten lassan és körülményesen író Martin sem lesz fiatalabb, szóval miért is ne kezdtek volna azon aggódni, hogy a mester egyáltalán életben marad-e addig, amíg a saját maga által diktált tempóban befejezheti a regényeket.

Nekik üzent most feltartott középső ujjával Martin, és hozzátette, hogy kifejezetten nyomasztónak érzi azt, hogy emberek az ő egészségén és halálán spekulálnak, és tehetnek neki egy szívességet.

A sorozat harmadik kötetére egyébként hat, a negyedikre pedig öt évet kellett várnia a rajongóknak. Az utolsó meglévő kötet, az ötödik Sárkányok harca címmel angolul 2011-ben jelent meg, és 2012-ben kiadták Magyarországon is. A következő kötetből, aminek megjelenése teljesen bizonytalan, két fejezetet már elolvashattak a rajongók.

via: The Verge