Múlt héten nyílt meg a Barkowski bár Los Angeleseben, ami bár nem feltétlenül felelt meg mindenki előzetes elvárásainak ("nem elég lepukkant és még a füstöt sem lehet vágni"), a Paris Review-t mégis arra sarkallta, hogy összeszedjen még több Bukowski-tematikájú bárt.

A Post Office egy williamsbourghi (Brooklyn, New York) pub, amely Bukowski 1971-es, önéletrajzi ihletésű művének címét viseli névként. A regény magyarul Posta címmel jelent meg.

A Massachusette-i Cambridge-ben található piszkos kis kocsma, a Bukowski Tavern állítólag méltó a nevéhez, és még a kiszolgálást is megfelelően mogorván intézik.

A prágai Bukowski'sban szabad a dohányzás és talán Bukowski stílusához legközelebb álló kis talponálló. Nem mellesleg, itthonról nézve a legkönnyebben elérhető is.

A glasgow-i Chinaski's inkább egy, a mai férfiak ízlését híven tükröző gasztropub, Bukowski alteregójának a nevét vette fel.

Az eredeti cikk alatt egyre gyűlnek a további Bukowski-kocsmák, érdemes figyelni, hátha még Prágánál közelebbről is befut egy-egy. Sőt, mi is szívesen várjuk a a saját ötleteket! A budapesti Vittulában például évente rendeznek Bukowski-esteket.

via: theparisreview.org

kép: afflictor.com