Az Agave Kiadó régvárt krimikkel és sci-fikkel indítja a 2013-as évet. Februárban jön egy novelláskötet Dashiell Hammettől. A tizedik nyom című kötet hét történetet tartalmaz a Kontinentális Detektívügynökség felgöngyölített eseteiből, melyek az 1920-1940-es évek között nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Hammett bekerülhessen a kemény krimik legjobb szerzői közé. (Az írótól utoljára 2009-ben A máltai sólymot vehették a kezükbe az olvasók.) Még ebben a hónapban érkezik az újabb Ray Bradbury-kötet, ami a klasszikus Fahrenheit 451 új kiadása lesz Lóránd Imre fordításában. A kiadvány tartalmazni fog további öt novellát is a tudományos fantasztikum nagymesterétől, melyeket a szerkesztők az R Is For Rocket című gyűjteményéből válogattak ki. 

Márciusban két új szerző debütál az Agavénál. Scott Turow neve az idősebb olvasók számára lehet, hogy nem ismeretlen: az Ártatlanságra ítélve című regénye itthon is bestseller lett az 1990-es évek elején, és Harrison Ford–Rául Juliá főszereplésével népszerű filmet is forgattak belőle. A könyv végre új fordítást kap,  és az Agave elkezdi gondozni Turow életművét – várhatóan a Könyvhéten jelenik meg Ártatlan címmel a regény közvetlen folytatása, ami Turow legutolsó regénye. Így van esély arra, hogy az életmű leghíresebb könyve, a kilencvenes évek közepén írt The Laws Of Our Fathers ('Az apák törvényei') is végre megjelenjen magyarul. Scott Turow az 1970-es évek végétől ügyészként szerzett hírnevet, 1986 óta pedig Illinois egyik legelismertebb védőügyvédjeként dolgozik. A leghíresebb ügye Alejandro Hernandezé, aki 11 évet töltött ártatlanul a halálsoron, és a szerző kitartó munkájának köszönhetően szabadult 2006-ban. A regényeit több mint huszonöt nyelvre fordították le, a szakírók és az olvasók egyaránt őt tekintik a jogi krimi megteremtőjének.

A másik újonc China Miéville, akit az elmúlt évtized egyik legfontosabb és legnagyobb hatású fantasy írójának tartanak, irodalmi jelentőségét Neil Gaiman életművéhez hasonlítják. Rengeteg irodalmi díjjal büszkélkedik, és elkötelezett célja, hogy a fantasyt átléptesse a J. R. R. Tolkien-i örökségen. Március végén érkezik tőle a Konzulváros, ami a legújabb regénye: 2011-ben jelent meg, és elnyerte a Locus-díjat, ami mellett Hugóra is jelölték. Az új szerzők mellett még márciusban egy újabb kötet jelenik meg John le Carrétól, A panamai szabó, amiből 2001-ben Pierce Brosnan főszereplésével készült film, ráadásul le Carré az életműve harmadik legfontosabb történetének tartja A kém, aki bejött a hidegről és a Suszter, szabó, baka, kém után.

Január végén folytatják Georges Simenon roman dur-regényeinek a kiadását: A kísértetek (itt írtunk róla) és Az özvegy című könyvek után ezúttal az Aki a vonatokat nézte következik, ami egy holland kereskedő életének teljes átalakulását és végül önmagára találását mutatja be a pszichológiai hatásokban bővelkedő cselekményvezetésen keresztül. Kisstílű bűnözők és prostituáltak keltik ismét életre Párizs alvilágát, ahol a főhős a rendőrség elől menekül, hogy önálló életet élhessen. Februárban pedig jön még John Scalzitól a Szellemhadtest, ami annak a Vének háborújának a nagy sikerű folytatása, ami egyben 2012 legnépszerűbb sci-fije lett az olvasók körében.