John Scalzitól július 18-án megjelenik Az utolsó gyarmat, ami a nagy sikerű Vének háborúja-sorozat harmadik része lesz már, és benne az első két könyv szálai összeérnek - tájékoztatott az Agave Kiadó. Augusztusban folytatják Georges Simenon magyar nyelven még kiadatlan életművének a gondozását, és kiadnak egy Maigret-, illetve egy roman dur-regényt is a szerzőtől.

Chicagói gengszterek zavarják meg az 1950-es évek Párizsának nyugalmát az augusztus 8-án Maigret és a gengszterek címmel megjelenő kötetben, és természetesen ki más lehetne rátermettebb a kézre kerítésükben, mint a párizsi rendőrség felügyelője. A hónap második felében, augusztus 22-én megjelenő Az elátkozott hajó egy újabb klasszikus pszichológiai krimi Simenontól, amiben egy hajóúton rejtélyes balesetek és gyilkosságok történnek, és a hajó norvég kapitányának kell elkapnia a gyilkost, ám azt eleinte még ő sem tudja, hogy a legénység, vagy az utasok közt keresse-e. (Georges Simenonról szóló portrénk itt olvasható.)

Ősszel jön az új John le Carré és Dennis Lehane!

Az Agave Kiadó szeptemberben befejezi Dan Simmons Hyperion Cantosát, a hónapban jelenik meg a negyedik kötet, az Endymion felemelkedése. Szintén szeptemberben érkezik John le Carré új regénye, a Törékeny igazság. A könyv a májusi nemzetközi megjelenése óta szép sikert aratott. John le Carréra más vonatkozásban is érdemes lesz figyelni a közeljövőben: november végén debütál a mozikban Az üldözött filmváltozata, amit Anton Corbijn rendezett, a főbb szerepeket többek között Willem Dafoe és Philip Seymour Hoffman játssza majd. 

És az év végén érkezik Dennis Lehane Kenzie-Gennaro-sorozatának az ötödik része, az Ima az esőért. Az 1999-ben megjelent könyv után hosszú ideig nem folytatódott a sorozat, a hatodik részt (Moonlight Mile) 2010-ben fejezte be Lehane. (A sorozatról itt írtunk.)