A Színház- és Filmművészeti Egyetem, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete, és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola animáció és mozgókép szakos hallgatói számára meghívásos könyvtrailer-pályázatot hirdet a Libri Kiadói Csoport és a Cinework Studio. 

A pályázat során feldolgozható könyvek listája a következő:

Szegedy-Maszák Marianne: Csókolom a kezét (Libri Kiadó)

Charles Bukowski: Posta /Vegyes felvágott /Nők (Trubadúr Kiadó) – egy ajánlóban a három kötet

Naoki Higashida: Hát ezért ugrálok (PARK KIADÓ)

Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba (POP Kiadó)

A szervezők a pályázat első fordulójában a fenti könyvekhez készített 0.30-1.30 perc terjedelmű trailerek szinopszisát várják. A továbbjutók a második fordulóban személyesen mutathatják be rendezői elképzeléseiket és vizuális megodásaikat, az itt kiválasztott, legígéretesebb filmek készítői pedig 40.000 Ft készpénz és 10.000 Ft értékű könyvutalvány nyereményben részesülnek. Az elkészült könyvtrailereket a Kiadói Csoport a Facebook-felületein, a Youtube-csatornáin és egyéb internetes felületeken teszi közzé, valamint rendezvényein bemutatja – az alkotó és az oktatási intézmény nevének (és logójának) feltüntetésével. A pályázat célja hosszútávú együttműködés kialakítása fiatal filmes szakemberekkel.

A szinopszisokat a palyazat@libri-kiado.hu címre várják.

Beérkezési határidő: 2014. március 28. 12.00 óra

A személyes prezentáció időpontja: 2014. április 7. (a prezentációra meghívott alkotókat 2014. április 2-ig értesíti a zsűri)

A filmek leadási határideje: 2014. április 22.

További információk a filmhu-n olvashatók.