James Franco fogta pár haverját és összerakott velük egy remek könyvtrailert a ma megjelenő Actors Anonymous című könyvéhez. Az I am the Actor a hajtás után.

A trailerben rezzenéstelen arrcal hangzanak el olyan erős mondatok mint: "Régen figyeltem arra, hogy jól nézzek ki. Most már nem érdekel annyira. Talán mert eszetlen jóképű vagyok", vagy "Ha eljátszol egy szerepet, onnantól a nézők annak gondolnak, akit láttak. Ha elszívsz a vásznon egy füves cigit, füves leszel. Ha megcsókolod a haverod, meleg leszel. Ha megölöd John Wayne-t...nos... a karrierednek vége." vagy "Én vagyok Jack Nicholson és Marlon Brando és Jimmy Stewart és Belmondo és Steve McQueen".

Az Actors Anonymous címe és felépítése egyébként az Alcoholics Anonymous(AA) híres 20 lépésből álló leszokási programját idézi meg, amit ma már az élet rengeteg terepére adoptáltak. Franco a könyvben a színészettel hozza összefüggésbe a metódust.

Francótól eddig sem állt távol az írás, 2010-ben jelentette meg a szülővárosa nevét viselő novelláskötetét, a Palo Altót. Ebben, részben a saját kamaszkorabeli emlékeire támaszkodva, tinikről szóló történeteket írt meg.

via:shelf-life.ew.com