Nem számítottak ekkora sikerre

Mesekönyvekkel segít a Libri. A 2018-as adományozási akcióban több mint 45 ezer könyv gyűlt össze.

 

A Libri idei karácsonyi kampányában azt kérte az olvasóktól, hogy vigyék el az adománygyűjtő pontokhoz azokat a gyerekkönyveiket, amelyekkel szívesen okoznának örömet rászoruló gyerekeknek. A cég minden évben több ezer könyvet adományoz hátrányos helyzetű és beteg gyerekeknek – áll í cég közleményébe. 30 Meseponton gyűjtötték a felajánlott könyveket, és a cég vállalta, hogy a több mint 45 000 könyvet még karácsony előtt eljuttatja az anyaotthonokba, családok átmeneti szállására, kórházakba.

“A karácsonyi kampány nem remélt mértékű sikere arra ösztönzött minket, hogy ne hagyjunk fel a könyvgyűjtéssel. Ezért úgy döntöttünk, hogy

5 helyszínen egész évre kiterjesztjük a gyerekkönyvek gyűjtését,

hogy ne csak a karácsonyi időszakban tudjuk olvasnivalóhoz segíteni a gyerekeket” – mondta Sándor Gabriella, a Libri-Bookline kommunikációs és marketing igazgatója.

Az adományokból azok a gyermekjóléti szervezetek is részesülnek, akikkel a cég évek óta szorosan együttműködik. Ilyen az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert projektje, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, valamint az az 5 kórház Budapesten és vidéken, ahol a Libri az idén mesés olvasósarkokat hozott létre.