A Könyvhétre jelent meg Térey János legújabb, Átkelés Budapesten című verseskötete, amelyhez a Libri kiadó saját Google Térkép felületet készített, hogy az egyes költemények térbeli elhelyezkedése vizuálisan is könnyen lekövethető legyen.

Az egész várost behálózó helyszínek kattintható pontként jelennek meg az itt elérhető térképen, és fontosabb versrészleteket, kiegészítő információkat és az egyes művekhez kapcsolódó képes vagy éppen zenei illusztrációkat tartalmaznak. Így társulnak például a Partraszállás című fejezethez a Háros-sziget szoknyás fái vagy a Mini együttes Vissza a városba című dala, vagy az Öcskös címűhöz a Wekerle-telepet leíró Wikipedia szócikk és az Amber Smith Select All-ja.

A kiadó célja a térképpel egyfajta városi-irodalmi séta virtuális megalkotása, és hogy egyszerre szolgáljanak kiegészítő információkkal a kötetet már ismerőknek, és meghozzák hozzá a kedvet azoknak is, akik még nem olvasták az Átkelés Budapestent.

A kötet maga apró történeteket idéz meg a közelmúlttól egészen a közeli jövőig. A terézvárosi, óbudai, kőbányai vagy éppen svábhegyi történetek főszereplői között helyet kap többek között egy válságban lévő pornórendező, féltékeny testvérek és egy budafoki asztaltársaság is.