Gary Shtehyngart neve itthon sem ismeretlen, a Szentpéterváron született amerikai író két könyve is olvasható magyarul, az Abszurdisztán, illetve az Orosz rulett kezdőknek.

Shtehyngartról az a kedvenc életrajzi adatom, hogy az édesapja az eredeti Lomo fényképezőgépgyárban dolgozott, de most nem ez a fontos, hanem az író január hetedikén megjelenő memoárkötete, pontosabban annak az előzetese.

A folytatásban látható videóban az író élettársát James Franco, a terapeutáját pedig Jonathan Franzen alakítja, de híres sorozatokból is felbukkannak benne ismerős arcok.

Az előzetesben Shtehyngart először a kiadóban jár pórul, ahol azt javasolják neki, hogy mivel kicsi ember és hát nem éppen sikeres, legyen a könyve címe Little Failure (kb. Kis kudarc). A kiadó embereit az írókolléga David Ebershoff és a Parks and Recreationből ismert Rashida Jones alakítja. (A valóságban január 7-én megjelenő memoár címe valóban Little Failure és a Random House gondozza.)

Aztán Shteyhngartot fiktív férje, James Franco is elkeseríti, akiről kiderül, hogy nemcsak kettejük kapcsolatáról, vagy ahogy ő mondja, "erotikus utazásáról" írt könyvet, hanem előbb is publikálja azt. 

Természetesen végignézzük, ahogy Franco könyve sikeres lesz, Shtehyngarté pedig a kutyát sem érdekel, problémái a terapeutáját is hidegen hagyják (ő Franzen), és a kávézóban sem kezelik kivételes vendégként. Nem csoda, hiszen Alex Karpovsky áll a pultban, aki a Girlsben (Csajok) is hasonlóan mogorván árulja a kávét.

via Slate, a szívecskés kép pedig a Buzzfeedről jött