A neten is meg lehet hallgatni Michel Houellebecq Le Film Du Dimanche című új kislemezét, amelyen a friss Goncourt-díjasfrancia botrányíró két füstös-franciás sanzont énekel Serge Gainsbourg és Jacques Brel modorában. A szövegeket ő maga írta, bennük kiábrándultságáról és fáradtságáról panaszkodik.

Nem ez Houellebecq első kirándulása a zene világába: a 2000-es Présence humaine című kísérleti rocklemezen szintén saját szövegeit kántálta, ott kevésbé volt észrevehető, hogy az írónak kellemes az énekhangja. (Két másik lemeze is megjelent már, de azokon nem énekelt, csak verseket olvasott fel zenei aláfestés mellett.)

A mostani két szám zeneszerzője Jean-Claude Vannier, aki korábban Gainsbourgnak, Jane Birkinnek és Astor Piazzolának írt dalokat. Állítólag ezt a két számot még az előző, 2000-es lemezhez írta, csak akkor nem került rá, mert kilógott volna a többi mellől. A két szám címe Le Film du Dimanche és Novembre, az iTunes-on megvásárolhatók, itt streamelve meghallgathatók. Az író legújabb regénye A térkép és felségterület címmel a 2011-es Könyvfesztiválra jelenik meg, áprilisban.