A Képregény Nagyker a tavaly tévén robbant The Walking Dead című zombiképregény magyar nyelvű kiadását tervezi. Az első kötet a 2011-es Képregényfesztiválra jelenne meg. Tévében viszont egy ideig még nem látjuk a sorozatot.

A The Walking Dead című képregény 2003-ban indult Amerikában, tavaly pedig elnyerte a legjobb folytatásos képregénynek járó díjat San Diegóban. Népszerűségének a képregény alapján készült és tavaly ősszel elképesztő nézettségi adatokkal debütált sorozat adott jókora lökést. 5,3 millióan nézték az első részt, ezzel a The Walking Dead lefőzte nagy riválisait (többek közt a Boardwalk Empire-t is).

A horrorsorozat első évada (hat rész) már lement az Egyesült Államokban. A rendező Frank Darabont (A remény rabjai, Halálsoron) filmet akart csinálni a képregényből, de aztán sorozat lett belőle, az a kábelcsatorna vetíti (AMC), amelyik a Mad Men-t is.

A sztori a jövőben játszódik, amikor már zombik vonulnak a lerombolt Földön. A főszereplő rendőr egy kórházban ébred, és nem lát maga körül senkit, közben túlélők kis csoportja bujkál a romok közt, a terjedő fertőzés elől menekülve.

A sorozat vetítési jogait egyelőre nem vette meg hazai tévécsatorna, ezért egy ideig biztosan nem látjuk képernyőn.