Csütörtökön lát napvilágot magyarul Carlo Pedersoli, közismertebb nevén Bud Spencer Különben dühbe jövök című önéletrajza a Nyitott Könyvműhely gondozásában. A megjelenést a rajongók hatalmas Bud Spencer-bulival ünneplik november 27-én, szombaton a Dürer kertben.

A buliban lesz minden, ami a Kincs, ami nincs és a Piedone-filmek sztárjához kapcsolható: hagymásbab-főzés, filmmaraton, kvíz, hasonmás- és szinkronverseny. Az est fényét díszvendégek emelik: Kovács Kati a Spencer Hill Magic Band élén fogja előadni a Különben dühbe jövünk főcímdalát, Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó a Bud Spencerrel közös meccséről mesél, és itt lesz még Csurka László, aki az És megint dühbe jövünk-ben bunkó Bugsynak kölcsönözte hangját. Az este folyamán maga a színész is bejelentkezik egy videóüzenetben, a lemezjátszóknál Husky Joe. A beugró 800 Ft lesz.

Hat dolog, amit nem tudtál Bud Spencerről:

- Mozis karrierje előtt vízilabdázott, utolsó meccsét a Kárpáti György és Gyarmati Dezső fémjelezte magyar válogatott ellen vívta 1967-ben.

- Első szerepe Peter Ustinov testőre volt a Quo vadis-ban.

- A felvett művészneve kedvenc színészére (Spencer Tracy) és kedvenc sörére (Budweiser) utal.

- Terence Hill-el összesen 18 filmben játszottak együtt. Amerikában jöttek rá, hogy még Olaszországban szerepeltek együtt egy filmben, de nem volt közös jelenetük, így nem futottak össze.

- Bud Spencer visszavonulása után légitársaságot alapított (Mistral Air), majd gyermekruhákat gyártó textilüzemet működtetett, később beindította étteremláncát Bud Food néven.

- 2005-ben a Forza Italia (a Silvio Berlusconi vezette olasz jobboldali párt) színeiben indult jelöltként a regionális tanácsnokok választásán Lazióban, de nem választották meg.