Július 11-én jelenik meg az Európa Könyvkiadónál Stephen King legújabb regénye, az Álom doktor. A megjelenés alkalmából a kiadó tematikus, borzongató bulit szervez a Károly körúti Alexandrába, ahol a hivatalos időpont előtt egy nappal már megvásárolható lesz a regény is.

Az új könyv az egyik leghíresebb King regény, A ragyogás történetét viszi tovább. A különös, földöntúli képességekkel megáldott kisfiú most felnőtt férfiként tér vissza. Danny egy hospcie-kórházban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktorként kezdik szólítani. Rajta kívül a könyvben szerepet kapnak még régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány.

A könyv megjelenése kapcsán az Európa létrehozott egy Stephen King rajongói oldalt a Facebookon, illetve az eseményhez is ugyanezen a felületen készítettek egy oldalt. A bulit az Alexandra Könyvesház nyitva tartási ideje után szervezik, a meghívó szerint a Károly körúti bolt kívül-belül magára ölti a baljós tematikát.

Stephen King legújabb regénye egyébként szerepelt egy korábbi listánkon, ahol a leghosszabb kihagyás után megszületett könyv-folytatásokat gyűjtöttük össze. A ragyogás és az Álom doktor megírása között 36 év telt el.