Nemrég Lena Dunhamet még csak úgy ismertük mint a Girls egyik szereplőjét és alkotóját, most már azonban tudjuk, hogy könyvet is írt (arról, hogy a Not That Kind Of Girlt mi miért várjuk, itt írtunk), és a legújabb hírek szerint most a képregények világába veti bele magát.

Méghozzá nem máshol mint az óriási sikerű Archie Comicsnál, amelynek a világ a Sabrina, a tiniboszorkány című sorozat alapját is köszönheti. De ezt az értők már valószínűleg akkor tudták, amikor a fenti borítóképre tekintettek, ugyanis ez a Girls plakátja jellemzően Archie Comics-os stílusban újraalkotva.

"Gyerekként megszállottan gyűjtöttem az Archie-képregényeket"- lelkendezett az együttműködéssel kapcsolatban Dunham. "Tele van kulturális utalásokkal és személyes vonatkozással. Archie Andrews karakterével játszani őrült kreatív lehetőség."

Roberto Aguirre-Sacasa elmondta, hogy teljesen odavoltak Dunhamtől, szerintük szupervicces történet lesz, "Lena-stílusban". Ezzel az együttműködéssel az Archie Comics az 1941-ben megteremtett karaktereket modernizálni szeretné, a mai világban aktuálissá tenni. 

A nehézsorsú tinédzser, Archie Andrewsról szóló, Dunham által írt négy kötet 2015-ben jelenik meg. 

via: guardian.com