Third Man Books nevű kiadójával Jack White is beszáll a könyv-bizniszbe. Honlapjuk szerint egy félelmet nem ismerő, fantáziadús és eklektikus vállalkozásba kezdenek, illletve remélik, hogy jelenlétük fontos előrelépés lesz az amúgy is virágzó és erőteljesen terjeszkedő amerikai független irodalom szférájában.

Az első általuk kiadott kötet a Language Lesson (azaz Nyelvlecke) címet viseli, és a kortárs amerikai irodalmi élet fontos szereplőinek minél részletesebb felvonultatását tűzte célul maga elé. Helyet kap benne Dale Ray Phillips, C.D. Wright és Adrian Matejka is. A könyv nagy részét kitevő vers- és szövegválogatást öt egyoldalas vers keretezi, amiket C.D. Wright, Frank Stanford, Brian Barker, Jake Adam York és Chet Weise jegyez. A könyvet kíséri még két bakelitlemez is, amelyen pedig William Tyler, Destruction Unit, Ken Vandermark és Sampson Starkweather felvételei lesznek meghallgathatóak.

A Third Man Books tehát már az első kiadványával alaposan, szinte minden részletre kiterjedően igyekszik lefedni a kortárs kulturális életet. Kíváncsian várjuk, hogy vajon mi lesz itt még a folytatásban.

via: Galleycat