Johnny Ramone élete szövegben és képekben.

ramones memoár johnny ramone

Nem csak a zenéje ütött

 

Commando – Johnny Ramone önéletrajza címmel megjelent a Ramones alapító gitárosának memoárja. A kötetet Dudich Ákos fordította. A sok képpel illusztrált könyv előszavát a Ramones első dobosa és producere, a magyar származású Tommy Ramone írta. Erdélyi Tamás aki néhány éve emléktáblát kapott Budapesten.

A John Cummingsként 1948-ban született Johnny Ramone Queensben nőtt fel. 22 évig vezette a Ramonest. 1996-os feloszlásáig 2263 koncertet adtak, és 2002-ben bekerültek a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A négy alapító közül már senki sincs életben.

Johnny Ramone kendőzetlenül beszél az erőszakról is, például arról, hogy felpofozta Malcolm McLarent, mert beszélgetett Johnny barátnőjével. Joeyt azért ütötte meg, mert elkésett egy találkozóról.

A 176 oldalas könyv végén a gitáros értékeli valamennyi Ramones-albumot, megismerteti az olvasót személyes top 10-es listáival, mindehhez korábban nem közölt, részben a magángyűjteményéből származó képek az illusztrációk. A könyvet a Konkrét Könyvek Kiadó adta ki.