A Diner with Mr Darcy szerzője összegyűjtötte a Jane Austen könyvekben feltűnő és külön szerepet játszó ételek receptjei. Neki köszönhetően könnyen összeállíthatjuk akár a saját piknikkosarunkat az Emmából. “Jane rengeteg étele megérdemli, hogy napjaink asztalaira kerüljön”- állítja a szerző, Pen Vogler.

Az ételek sok mindent elárulnak az emberek érzéseiről és kapcsolatairól Austen könyveiben és leveleiben. Charlotte Luttrel, aki a testvére esküvőjére főzött és sütött, amikor meghallja a vőlegény szörnyű balesetét, csak arra tud gondolni, hogy mi lesz ezzel a rengeteg remek étellel. De az ételek bemutatják azt is, hogy érez szomszéd a szomszéd iránt. És nem utolsó sorban pontos képet adnak az írónő életében elérhető nyersanyagokról is. Ezeket illetően egyébként a könyv külön figyelmet szentelt annak, hogy könnyen beszerezhető alapanyagokkal alakítsa ki a Jane korabeli ételeket.

A Diner with Mr Darcy szerzője a Penguin könyvek Great Food sorozatának szerzője. A link alatt érdemes szemlézni a több gyönyörű borítójú szakácskönyvet is.