Andy Warhollal kapcsolatban annyi mindenről lehet beszélni, hogy életének egy-egy szegmenséről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Egy ilyen szegmens perifériára szorulása ellen kíván tenni a müncheni Brandhorst múzeum Reading Andy Warhol című időszaki kiállítása.

Kevesen tudják, hogy Warholt egész életében szoros kapcsolat fűzte a könyvekhez. Míg diákkorában ismert klasszikusokhoz készített borítókat, jólmenő művészként szórakoztató kis füzeteket illusztrált és osztogatott New York-i barátainak. Esetenként a Factoryban készült filmrészleteket vagy fotókat kölcsönözött könyvborítókhoz, máskor saját grafikai munkáival díszített gyerek- vagy szakácskönyveket.

A kronológikus sorrendben bemutatott műveken a művész könyvesmunkáit a ‘40-es évektől kezdve, egészen haláláig, 1987-ig követhetjük végig. A Bayerische Staatsbibliothek, a Williams College Museum of Art és német magángyűjtök által kölcsönzött művekből angol és német nyelven katalógus is készült, mely elsőként gyűjti össze Warhol könyves témájú műveit. A kötet körülbelül 300 képet kísér 12 esszével.