Azok a könyvek, amelyeket a helyi könyvesboltok vagy az online áruházak kínálnak, töredékei a teljes nyomtatott kultúrának. A valaha kiadott könyvek 98-99 százaléka már elfogyott, beszerezhetetlen, vagy kizárólag antikváriumokban lehet megtalálni egy-egy példányt. A ritka antikvár könyvek amerikai százas sikerlistáját készíti el 2002 óta minden ősszel a BookFinder.com az internetes keresők statisztikái alapján.

Madonna 1992-es botránykönyve, a Sex mindig is a legkeresettebbek között szerepelt, de az utóbbi három évben végig listavezető volt. A Steven Meisel által Madonnáról készített erotikus fotókat is tartalmazó kötet bár két kiadást is megért és összesen hárommillió példányt adtak el belőle, ma mégis szinte beszerezhetetlen. A legfrissebb listán a korábbi évek másik két dobogósában sincs változás: továbbra is Stephen King álnéven írt 1977-es regényét, a Rage-t és Nora Roberts Promise me Tomorrow (1984) című romantikus történetét hajtják a legtöbben. King 2000-ben leállította a Rage amerikai utánnyomását, mert a könyv témáját adó iskolai lövöldözésekből a kilencvenes évek végén több is történt, egy 1997-es esetnél a lövöldözőnél meg is találtak egy példányt a Rage-ből. Nora Roberts pedig azért ellenzi a Promise me Tomorrow utánnyomását, mert középszerűnek tartja a regényt. A korábbi évek egyik sztárját, Norman Mailer életrajzát Marilyn Monroe-ról tavaly újranyomták, így idén már nem szerepel a listán.

A tíz legkeresettebb antikvár könyv az Egyesült Államokban 2011-ben:

1. Madonna: Sex
2. Stephen King (Richard Bachman): Rage
3. Nora Roberts: Promise me Tomorrow
4. Stephen King: My Pretty Pony
5. John Yudkin: Pure, White and Deadly. The Problem of Sugar
6. Kyle Onstott: Mandingo
7. Johnny Cash: Man in Black
8. Luigi Serafini: Codex Seraphinianus
9. Nan Gilbert: 365 Bedtime Stories
10. Alice Starmore: Tudor Roses

Általában elmondható, hogy a BookFinder.com éves listáin a szépirodalom szinte csak mutatóban van jelen, az interneten inkább populáris és szakkönyveket keresnek. Idén a top20-ban látni Ray Bradbury első novelláskötetét, a Sötét karnevált (1947), a középmezőnyben pedig W. Somerset Maugham elbeszéléskötetét. A budapesti születésű író-filozófus, Arthur Koestler 1964-es, legismertebb tudományos munkája, a The Act of Creation tavalyhoz képest előrelépett a listán, most az 53. legkeresettebb könyv. (Magyarul 1998-ban jelent meg A teremtés címmel, ebben a munkájában Koestler a kreativitás új elméletének megalkotására tett kísérletet.)Johnny Cash countryzenész 1975-ös memoárkötete, a Man in Black 2010-ben még épp csak felkerült a százas listára, 2011-ben már a hetedik legkeresettebb antikvár könyv volt, ezt az előkelő helyet pedig továbbra is tartja.

A lista újoncai között van John Yudkin táplálkozáskutató 1972-ben kiadott könyve, a Pure, White and Deadly, amelyben Yudkin összegzi kutatásainak eredményét, miszerint szoros kapcsolat mutatható ki a cukor fogyasztása és a szívbetegségek, a II-es típusú cukorbetegség, az elhízás, az érelmeszesedés kialakulása között. (A könyv magyarul 1975-ben jelent meg, Az édes-vészes cukor címmel.)

Új szereplő még Linda Dawson 1979-es gyerekkönyve, a Phoebe and the Hot Water Bottles, Les Dane értékesítésről szóló riportkötete (Big League Sales Closing, 1971) és a John Blockley vízfestményeit bemutató album (Country Landscapes in Watercolour, 1982).

Az amerikai BookFinder.com keresőoldal segít megtalálni egy adott könyvből a legközelebbi és legolcsóbb példányt. A BookFinder.com ritka antikvár könyveket rangsoroló éves listái itt elérhetőek.