Amikor Amerikában már órákon keresztül vitatkoznak szókirakás közben egy-egy szó helyes vagy helytelen használatáról, csak úgy lehet rendet tenni, ha a játékosok a hivatalos Scrabble-szótárhoz fordulnak. Irigylésre méltó, hogy van egy mindent elrendező megoldásuk, de ott sem fenékig tejfel az élet, mert a szótár utolsó kiadása 2005-ös, így az elmúlt évtized szóterméséhez még hiányzott a hiteles útmutatás.

Egészen mostanáig, hiszen készül az új kiadás, a játékot gyártó Hasbro pedig a közönség segítségét kéri. A Facebookon lehet javasatokat tenni, amikből aztán a cég leszűkíti a mezőnyt, és végül a közönség szavaz.

Vannak olyan szavak, amik megjelenése gyakori használatuk miatt előre borítékolható a szótár új kiadásában, ezért felesleges rájuk szavazni, ilyen a "twerk", a "hashtag", vagy a "selfie", de nyugodtan szabadon lehet engedni a fantáziát, az egyik felhasználó például az "emotypo" szó felvételét javasolja, ami azt jelenti, amikor a cseten tévesen használunk egy emotikont, mondjuk egy kis pingvin helyett egy cápát.

Az új szótár minden bizonnyal csomó új lehetőséget nyújt majd a játék megnyeréséhez, a legutóbbi, 2005-ös frissülés során a kiadványt gondozó Merriam-Webster például azzal kecsegtette a játékosokat, hogy már olyan szavakkal is tarolhatnak, mint a "za" (azaz pizza), vagy a "jazzbo" (azaz jazzbolond, elkötelezett jazzrajongó).

via The Verge