Hatvanhárom művet tett Kindle-re is letölthető formátumban (prc) elérhetővé a Magyar Elektronikus Könyvtár, köztük Rejtő Jenő és Alexandre Dumas regényeit, valamint a katolikus Bibliát.

A szolgáltatást a Kindle-varázs nevű bloggal együttműködésben nemrég indította el a MEK, most 63 címnél tartanak, de folyamatosan bővítik a kínálatot, első körben kötelező olvasmányokkal. A művek ugyan eddig is ingyenesen letölthetők voltak a MEK szerveréről, de jellemzően pdf, illetve lit és epub kiterjesztésben, amelyet a Magyarországon is legelterjedtebb és legolcsóbb e-könyv-olvasók, az Amazon Kindle-termékei nem tudtak kezelni. Konvertálóprogramok léteznek, de innentől a konvertálás műveletét megspórolhatják maguknak az olvasók.

A Kindle-varázs blog Kindle-tékájából a MEK könyvein kívül még rengeteg mű tölthető le ingyen, jelenleg összesen 262 cím közül lehet válogatni (a MEK 63 címével együtt), köztük Jules Verne, Karl May népszerű művei és Leslie L. Lawrence egy regénye. A konvertálást a Kindle-varázs blog köré gyűlt önkéntesek végzik, a MEK néhány dolgozója segítségével (a MEK további önkéntesek segítségét várja). Az Országos Széchényi Könyvtár digitális gyűjteményének osztályvezetője, Moldován István elmondta, már korábban is volt bennük szándék, hogy ne csak számítógépeken, hanem e-könyv-olvasókon olvasható formátumban is elérhetővé tegyék a műveket, ezért is kezdték el több könyv lit és epub formátumba való konvertálását - azonban úgy tűnik, a prc iránt nagyobb az érdeklődés.