November utolsó hetében kerül az amerikai boltok polcaira a Paolo Coelho legismertebb bestselleréből, Az alkimistá-ból készült képregény. A könyvbe maga az író is belekerült, az ő vonásait kapta meg a könyv egyik szereplője, Sálem királya, akivel a főszereplő pásztorfiú egy padon ücsörögve találkozik. Az ő szájából hangzik el a könyv legfontosabb mondata: "Az ember egyetlen kötelessége, hogy beteljesítse Személyes Történetét (...), és ha akarsz valamit, az egész Mindenség összefog, hogy kívánságodat megvalósítsad".

"Régi álmom volt, hogy Az alkimistá-t képregény formájában láthassam" - nyilatkozta a képregényről Paolo Coelho. "Több ajánlatot kaptam, de egyik sem közelített igazán ahhoz az eredeti látványhoz, ami az én fejemben élt. Amikor a Sea Lion Books ajánlatát megnéztem, fél óra sem kellett ahhoz, hogy meghozzam a döntést." Az adaptációt Derek Ruiz írta, a rajzokat Daniel Sempere készítette.

 Az alkimista minden idők egyik legnagyobb rekorddöntögető könyve: 71 nyelvre fordították le, és több mint 40 millió példányt adtak el belőle világszerte. Várhatóan a képregényváltozat is jól fog fogyni, főleg mivel pont Hálaadás hetében kerül a könyvesboltokba. A könyv egy andalúz pásztorfiúról szól, aki miután kétszer látja álmában, hogy valahol a piramisok lábánál kincs van elásva, felkerekedik és elindul Afrikába. Útja közben sok érdekes figurával hozza össze a sors, köztük a címbeli alkimistával is. Itt még több képet lehet megnézni Az alkimista-képregényből!