Két és fél hét hét múlva, április 11-én érkezik a legújabb Coelho-könyv, az Alef, amelyben a világhírű brazil író a Transz-szibériai Expresszen egy zöld szemű török lánnyal együtt utazva világosodik meg a Moszkvától Vlagyivosztokig tartó 9000 kilométeres út alatt.

Coelho többször írt már spirituális megújulást hozó utazásokról, leghíresebb művében, a világszerte több mint 65 millió példányban elkelt Az alkimistá-ban egy pásztorfiú keresi Észak-Afrikában az élet értelmét.

Az Alef valós történetet mesél el: az oroszországi utat az író 2006-ban tette meg, amikor "spirituális válságba" került. Mestere azt tanácsolta neki, legyen távol az otthonától három hónapig, hogy újra megtalálja magát. Coelho több országban megfordult, végül Oroszországban kötött ki, ahol felszállt a Transz-Szibériai Expresszre. A 15 napig tartó út során megismerkedett egy titokzatos török lánnyal, Hilallal, akivel sorsuk egyszer régen, egy másik időben és térben összefonódott.

Az Alef, amelyről a könyv a címét kapta, az a misztikus pont, ahol tér és idő egyesül; ezt a pontot az író Hilal zöld szemében találja meg. Ez Coelho harmadik zarándokútja. Az elsőről, a Santiago de Compostelába tartó útról szólt A zarándoklat című könyv, a másodikról, a rómairól a Brida. Az Alef portugál és török nyelven tavaly jelent meg, angolul 2011 szeptemberében fog. A könyvből már olvashatók részletek magyar nyelven a könyv Facebook-oldalán.