Az amerikai író honlapján erősítette meg a két éve szárnyra kapott hírt, hogy folytatást ír az 1977-ben megjelent A ragyogáshoz, amelyből 1980-ban Stanley Kubrick rendezett filmet Jack Nicholson főszereplésével. Az is kiderült, eutanáziáról és energiafaló vámpírokról fog szólni a híres horror második része. Stephen King fel is olvasott egy fejezetet a Dr. Sleep című készülő regényből egy díjkiosztón. A ragyogásban egy férfi, aki családjával együtt gondnokságot vállal télen a hegyvidéki szállodában, szépen lassan bekattan. A folytatásban a férfi különleges képességű fiának életét ismerjük meg, aki összetűzésbe kerül egy csapat vámpírral.

A látnoki képességekkel megáldott, ötéves Danny Torrance-t akkor hagytuk ott, amikor épp megmenekült a gonosz kísértetektől nyüzsgő behavazott szállodából és gyilkos szándékú apjától. A második részben Danny már negyvenéves, és különleges képességeit egy kórházban kamatoztatja, ahol az idős betegeket segíti át a másvilágra. A történetben szerepelne egy Törzs névre hallgató kóbor vámpír csapat, akik a Dannyhez hasonló emberek szellemi energiáival táplálkoznak. A várható megjelenés dátumát nem hozták nyilvánosságra, de arra számíthatunk, hogy a megfilmesítés joga hamar el fog kelni.

2009-ben a nálunk idén megjelent A Búra alatt kampánykörútján említette King először, hogy folytatást írna a sokak által legsikerültebb művének tartott A ragyogás-hoz. Később az író megszavaztatta honlapján a rajongóival, hogy mivel foglalkozzon legközelebb: A ragyogás folytatásával vagy a Sötét Torony legújabb részével. Az olvasók a Dr. Sleepre szavaztak.