Ötvenedik alkalommal nyílik meg a magyar gyerekkönyvek számára is legfontosabb nemzetközi fórum, a Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásár hétfőn. Az idei díszvendég Svédország. Magyarországot 17 kiadó képviseli.

A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése (MGYKE) szervezésében igazán méltó keretek között mutatkozhat be a magyarországi gyerekkönyvtermés a nemzetközi szakmának. Ebben az évben először lesz együtt 17 magyar gyerekkönyvkiadó Bolognában. Az MGYKE tagjain kívül (Cerkabella, Ceruza, General Press, Gutenberg, Holnap, Két Egér Könyvek, Koinónia, Manó Könyvek, Naphegy, Pagony, Tessloff Babilon, Scolar, Vivandra) a közös standon képviselteti magát a Móra, a Csimota, a Csodaceruza és a Kolibri kiadó is.

Ilyen hangsúlyos könyves megjelenésre Bolognában még nem volt példa - írja közleményében az MGYKE. "Ez már a hazai gyerekkönyvek igazi nemzetközi seregszemléje, melyhez ezúttal a kiadók igényeire szabott, profiljuk és a hatalmas könyvtermés bemutatására alkalmas, Takács Mari elképzelései alapján megvalósuló, szép nemzeti stand ad méltó keretet. A standon a könyvek mellett illusztrátoraink és illusztrációik is kiemelt szerephez jutnak, hiszen az alkotások képezik a magyar stand dekorációját: 8 méter széles falat borítanak be a szebbnél szebb képek." 

A magyar gyerekkönyveket a vásáron megtaláljátok a 30. csarnok D 2-es standján.