Ian Doescher író ötletét nem is értjük, miért nem csinálták meg korábban, mindenesetre tavaly nagyott robbantott a Csillagok háborúja és Shakespeare összeeresztésével. Akkor az eredeti trilógia első részét, az Új reményt ábrázolta úgy, mintha shakespeari-dráma lenne, és most megérkezett a folytatás is, A Birodalom Visszavág

A könyvekben a néhány száz évvel ezelőtti angolt beszélik a szereplők (a címben sem az eredeti filmcímben használt "strikes" szó, hanem annak régi alakja szerepel), akiket ugyan mindenki ismer, de az Erzsébet-korban mégis tudnak újat mutatni.  

Doescher voltaképpen a Büszkeség és balítélet meg a zombik sikerét igyekszik meglovagolni, és úgy látszik jól csinálja, mert nem mindegyik hasonló vicces könyves feldolgozás köt ki a New York Times bestsellerei között. 

A projekt mindenképpen érdekes, és sok méltatást lehet róla olvasni, hogy mennyire ötletes és humoros, de ezt az előzetest elnézve csak mérsékelten lehet vicces.

Ez a videó pedig még az első részhez készült:

A Birodalom visszavág feldolgozásából az io9-on részleteket is olvashattok, és a tavalyi kiadványról is ott lehet bővebben tájékozódni. Ez pedig Ian Doescher hivatalos oldala.