Helen Fielding új Bridget Jones-regényen dolgozik. A könyv címét egyelőre nem tudni, de a kicsit szerencsétlen londoni hősnő újabb története novemberben érkezik a Knopf kiadónál, első körben 250 ezer példányban – írja a Publishers Weekly.

A sorozat első kötete, a Bridget Jones naplója (Bridget Jones's Diary) 1996-ban jelent meg, a folytatás (Bridget Jones: Mindjárt megőrülök / Bridget Jones: The Edge of Reason) 1999-ben. A magyar kiadások a kétezres évek elején jelentek meg Sóvágó Katalin fordításában az Európa Kiadónál. A két könyvből 40 országban több mint 15 millió példányt adtak el. A harmadik könyvben Jones állítólag új életszakaszba lép.

Helen Fielding a tekintélyes angol napilap, a The Independent számára alkotta meg Bridget Jones karakterét. A lap kérte az írót, hogy írjon magáról. Fielding éppen egy szingli karakterről szóló televíziós vígjáték-sorozaton dolgozott, mivel magáról nem akart írni, a készülő sorozatból merített ötletet és folytatásokban megszületett a Bridget Jones naplója, amelyet hétről-hétre küldött a The Independentnek – névtelenül. Bridget Jones története elképesztő népszerűségre tett szert. Sokan azt hitték, hogy Jones valóságos személy, és özönlöttek hozzá a megértő, hasonló problémákkal küszködő olvasók levelei. A nagy siker miatt Fielding korábbi könyvének (Cause Celeb, 1994) kiadója javasolta, hogy írjon regényt a naplóból. A Jane Austin Büszkeség és balítéletének cselekményére felfűzött naplóregény az autonóm, emancipált, képzett nő karakterét kibontó szingliregény archetípusa lett.