A brit Literary Review magazin idén huszadik alkalommal adta át a Bad Sex in Fiction díjat. A győztes ezúttal Nancy Huston Infrared (’Infravörös’) című regénye. A főhős fényképész, aki aktuális partnereit fotózza szex közben. A sztori olyan mondatok miatt győzte meg a zsűrit, mint például ez: „Kamal and I are totally immersed in flesh, that archaic kingdom that brings forth tears and terrors, nightmares, babies and bedazzlements.” (kb. ’Kamal és én teljesen elmerültünk a testben, ebben az ősi birodalomban, ami könnyeket és rettegést, rémálmot, gyermekeket és káprázatot szül.’) Vagy: „my sex swimming in joy like a fish in water"(kb. 'úgy úsztam a kéjben, mint hal a vízben').

A díjat a Párizsban élő író személyesen nem tudta átvenni, ezért kiadójának, az Atlantic Booksnak adta át a keddi ünnepségen Samantha Bond, aki a James Bond-filmek Pierce Brosnan-korszakában alakította Miss Moneypennyt. Az Infrared Huston 14. regénye, a kanadai származású író francia nyelven ír, saját maga fordítja angolra könyveit. Huston korábban olyan nagy presztízsű díjakat is elnyert, mint a francia Goncourt-díj és a Femina-díj. A Bad Sex történetében ő a harmadik női díjazott.

A Bad Sex in Literature díjat 1993-ban alapították, elnyerni egy friss regényben előforduló durva, ízléstelen, sekélyes vagy felesleges szexjelenettel lehet. A korábbi években a díjra esélyes volt John Updike, Gabriel García Márquez, Salman Rushdie és tavaly Nádas Péter is.