John Grisham első regénye, a Ha ölni kell című krimi folytatásán dolgozik. A Sycamore Row című könyv októberben jelenik meg - jelentette be kiadója, a Knopf Doubleday. Az új regény főszereplője Jake Brigance, az ügyvéd, aki a kislánya elleni brutális erőszakot gyilkossággal megtorló apát képviselte az eredeti történetben.

Grisham a jogi krimik első számú szerzője. Nem véletlenül ért hozzá: a jogászi pályát hagyta ott az írásért. Grisham azóta a világ egyik legnépszerűbb bestsellerszerzője lett, becslések szerint könyveit összesen 250 millió példányban adták el. Emellett Hollywoodban is a legmegbízhatóbb írók közé sorolják: tíz filmadaptációja összesen 664 millió dolláros bevételt hozott - emlékeztetett a The Hollywood Reporter online cikke.

A Ha ölni kell 1989-ben jelent meg, és nem fogyott nagy példányszámban. A cég és a Grisham hírnevét megalapozó többi kötet után azonban az első regényét is újból kiadták, és ezúttal abból is bestseller lett.

A könyvből 1996-ban készült film Matthew McConaughey (Jake Brigance), Sandra Bullock és Samuel L. Jackson főszereplésével. A produkció 108 millió dolláros bevétellel zárta forgalmazását, és ezzel Grisham tíz filmjéből a második legjövedelmezőbb munka lett. A lista csúcsán egyelőre a 158 millió dollárt hozó A cég áll.

Kép: Jose Luis Magana/AP

(MTI)