Az újonnan revideált Károli-Biblia 2011-es nyomása teljesen elfogyott, a második szériában pedig már 44 kötésformában lehet beszerezni, köztük rózsaszínben, türkízben, ciklámenben és lilában – ezzel pedig sokak kívánsága vált valóra a Veritas Kiadó sajtóközleménye szerint. A feltűnő színek mellett a terjesztés is rendhagyó: mostantól a Tescóban is beszerezhető lesz.

A színes utánnyomású Bibliát a Váci úti Tescóban mutattak be, ahol Varró Balázs, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője azon örömének adott hangot, hogy az élelmiszerek mellett immár „szellemi táplálék” is vásárolható lesz az áruházakban. A Veritas Kiadót képviselő Győri Tamás lelkész, teológus rámutatott arra, hogy csak elsőre tűnhet furcsa választásnak a színes Biblia bemutatójának helyszíne, ugyanis az apostolok sem csak zsinagógákba vitték az örömhírt, hanem a hétköznapok valamennyi színterére, például a piacokra. Így a külsejében is modernizált Károli-Biblia pünkösd alkalmából jelképesen is kikerül a „valódi, modern kori hétköznapi élet színterére”, vagyis a Tescóba.

Részben a Gombold újra! kezdeményezés ihlette a színes kiadást – vagy ahogyan Lacki János költő nevezte a bemutatón: a „teszkóbibliát”. A kiadó szerint most már a Biblia mint könyvtárgy is olyan sokszínű, mint a Szentírás, és talán azzal, hogy mindenki megtalálhatja a saját színét, az út is egyszerűbb lesz ahhoz, hogy a saját üzenetére is ráleljen. „A Biblia Istene mindig odalép az emberhez, kezdeményez, nekünk is ezt kell tennünk” – foglalta össze Győri Tamás, miért próbálják meg megjelenésében is közelebb hozni a Bibliát az olvasókhoz.

Több mint tíz éven át dolgozott azon egy szakértőkből álló csoport, hogy a Károli-Bibliát az adott kor igényeinek megfelelően felülvizsgálja. Az újítás forrása a legnagyobb példányszámban elterjedt 1908-as kiadás volt, de a szakbizottság figyelembe vette a korábbi kiadásokat, az íráskutatások eredményeit, valamint közel félszáz egyéb magyar, valamint nemzetközileg elfogadott idegen nyelvű bibliafordítást is. Az újonnan revideált Károli 2011-ben jelent meg, a kiadó még tavaly letölthetővé tette az androidos és iPhone-os változatát is.

Az Biblia színes újrakiadása nem példanélküli: 2011-ben például a norvég könyvpiac abszolút sikerkönyve lett az új norvég Biblia-fordítás, amely kék és piros színekben tündökölt.