A körömlakkoktól a cukrászsüteményekig sokmindent megpróbálnak eladni az irodalommal, de a legtöbb portéka említésre sem méltó. Kevés bennük a fantázia, unalmasak, vagy egyszerűen csak bénák (nem úgy a Burt's Bees tégelyei). A Flora Chan designer által tervezett Prologue teakollekció nem ilyen, mutatjuk is a folytatásban.

Én rémesen egyszerű teafogyasztó vagyok, mindenbe egy csomó mézet és citromot teszek, szóval attól nem alélok el, hogy a különböző híres regényekhez tartozó teáknak milyen speciális ízük van, még ha a történetek hangulatához passzolnak is a keverékek, de ebben a készletben nem is csupán ez a különleges, hanem nyilván a csomagolás is.

A hatdarabos készlet hat regényt idéz meg, ezek az Alice Csodaországban, a Moby Dick, a Lolita, A nagy Gatsby, a Don Quijote és Sherlock Holmes mint regényértékű főhős. A dobozokon olvashatók a regények első sorai, és a felhasznált motívumokat is onnan kölcsönözték. Persze nem óriási dolog, hogy a Sherlock-teán pipákat, a Moby Dick-teán meg bálnákat látunk, na de milyen jól néznek már ki?

Még több képet találtok Flora Chan oldalánn.

via Book Riot